StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Салат залишатиметься свіжим більше місяця: жінка поділилась секретом зберігання

21 квітня 2024, 05:48оновлено 21 квітня, 08:53
444
Знадобиться лише п’ять хвилин, щоб створити для салату захисний шар, який допоможе йому залишатись свіжим кілька тижнів, а не лічені дні.
Салат залишатиметься свіжим більше місяця: жінка поділилась секретом зберігання
Як зберігати салат, щоб він залишався свіжим шість тижнів / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Листя салату є ідеальним доповненням до будь-якого салату чи бутерброда, але досить неприємно, коли зелень починає в’янути лише через кілька днів після покупки. Емі Кросс, кухар, яка навчає людей, як заощаджувати гроші на купівлі їжі на своєму веб-сайті The Cross Legacy, сказала, що салат швидко псується, якщо його неправильно зберігати перед тим, як поставити в холодильник, пише Еxpress.co.uk.

Салат має високий вміст води та приваблює бактерії, а згодом і пліснявіє. Проте знадобиться лише п’ять хвилин, щоб створити для салату захисний шар, який допоможе йому, а також іншим овочам, таким як шпинат, залишатись свіжими кілька тижнів, а не лічені дні.

Якщо вас цікавлять хитрощі зберігання продуктів, прочитайте матеріал Главреду: Полуниця буде свіжою весь тиждень: геніальний спосіб зберігання ягід.

відео дня

Щоб салат не зіпсувався, потрібно обмежити вплив бактерій на нього. Замочування його в розчині води та невеликої кількості білого оцту допоможе зберегти його свіжим. Оцет допомагає видалити бактерії та бруд, що водночас продовжить свіжість салату та не вплине на смак вашої зелені.

Для початку відріжте кінчик салату та добре промийте його під краном, а потім занурте салат у миску, наповнену водою з близько 60 мл оцту. Залиште салат вимочуватися протягом двох хвилин, а потім знову промийте листя, щоб позбутися будь-якого бруду, який міг залишитися на листі.

Потім потрібно знову переконатися, що ваш салат повністю висох, перш ніж покласти його в холодильник, оскільки вологість є визначальним фактором, що сприяє псуванню. Ви можете викласти листя салату на паперовий рушник для просушування на пару годин, час від часу перевертаючи їх або скориставшись верстатом для салату, який висушить листя набагато швидше.

Після повного висихання листя салату приберіть його в скляну тару. Скло більш стійке до перепадів температури, ніж пластик, що допомагає зберегти їжу свіжою. Потім помістіть паперовий рушник або тканину всередину скляної ємності, оскільки це допоможе зібрати зайву вологу, і ваш салат залишиться свіжим приблизно шість тижнів.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти