StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як випрати одяг в машинці без води: 10 кроків, як користуватися "пралкою" без водопроводу

11 жовтня 2022, 14:00
Якщо відімкнули воду, а вам терміново потрібно випрати одяг, можна використати пральну машину навіть у такому разі. Головне дотримуватися чітких правил.
Стирка, стирать, стиральная машина
Як випрати одяг в машинці без води/ ua.depositphotos.com, скрін

Бувають випадки, коли одяг потрібно випрати терміново, а щойно куплена пральна машина ще не підключена. Або ж коли тимчасово в будинку відімкнули воду, а ви поспішаєте і не можете чекати, поки вона "повернеться". Здавалося б, ситуація безвихідна і доведеться прати усі речі вручну у тазику. Адже завжди виникають сумніви, чи можна вмикати пральну машину без води.

Проте насправді речі можна випрати в машинці без води. У ситуації, коли вона не подаватиметься з водопроводу, її можна просто залити вручну. Потрібно дотримуватися наступного алгоритму дій.

1. Спочатку подбайте про злив. Якщо ваша машинка підключена, і зараз просто відімкнули воду, то це питання одразу відпадає. Проте якщо ви купили нову машинку і вона ще не підключена, то під час прання закріпіть шланг зливу на раковині або покладіть його у ванну чи великий таз.

відео дня

2. Потрібно завантажити одяг у барабан машинки і щільно закрити дверці.

3. Далі засипаємо порошок або заливаємо гель для прання у призначений для цього відсік.

4. Набираємо відро теплої води. Її температура не має значення, адже пральна машина сама підігріє воду до потрібної температури, яка буде виставлена.

5. Вмикаємо машинку й обираємо необхідний режим прання. Після цього натискаємо кнопку старту.

6. Машинка почне гудіти, адже намагатиметься набрати воду, без якої не може запустити прання. Кружкою або іншою ємністю об’ємом плюс-мінус 1 літр наливаємо воду з відра у відсік для прального порошку. Воду потрібно залити якомога швидше, але стежити, щоб не сильно заляпати машинку із зовнішньої сторони. Також потрібно дивитися, щоб вимився увесь засипаний порошок.

стирка, стиральная машина
Заливаємо воду у відсік для прального порошка, звідки вона потрапить у барабан/ скрін

7. Увесь час, поки ви заливаєте воду, стежте за тим, чи ще гуде машинка. Вона буде видавати специфічні звуки, які ви чули з самого початку, аж поки їй не буде достатньо води для прання. Як тільки води буде достатньо, процес прання запуститься. Варто зауважити, що воду потрібно залити достатньо швидко, щоб машинка "не запідозрила", що щось не так.

8. Далі залишіть машинку у спокої на той відрізок часу, який передбачений для прання в обраному вами режимі. Так, якщо ви обрали режим швидкого прання, то вже через 8-10 хвилин вам знову доведеться підійти до машинки. За цим потрібно уважно стежити, щоб не пропустити момент, коли вона зіллє воду і "вимагатиме" нової для полоскання.

9. Далі заливаємо нову воду таким самим способом, який описаний вище, щоб машинка могла почати процес полоскання. Майте на увазі, що цього разу води знадобиться більше.

10. Якщо обрана вами програма прання передбачає додаткове полоскання, то, звісно, воду доведеться заливати ще й третій раз. Якщо ж це не передбачено, то машинка після полоскання сама зіллє воду і почне процес віджиму.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти