StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як зрозуміти, що фарш зіпсувався: 4 безпомилкові ознаки, про які повинен знати кожен

4 лютого 2024, 17:26оновлено 6 лютого, 16:17
Варто звертати увагу на кілька ознак, які точно вкажуть на те, що цей продукт уже не можна вживати.
Фарш, девушка, кухня
Як зрозуміти, що фарш зіпсувався/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Якщо ви збиралися готувати котлети чи будь-яку іншу страву з фаршу, але приготування затягнулося, і фарш простояв уже кілька днів або більше, то варто перевірити його на наявність ознак псування. Також є певні ознаки, на які варто звертати увагу, коли ви купуєте фарш у магазині. Така пильність точно буде незайвою – вона захистить від нанесення шкоди вашому здоров’ю від несвіжого продукту.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Як сказати українською "ни в коем случае": мовознавець здивував відповіддю

Отже, на які основні ознаки варто звертати увагу, щоб зрозуміти, що готовий фарш зіпсований?

відео дня

1. Колір

Перше, на що варто звернути увагу – це колір. У свіжого курячого і свинячого фаршу колір буде ніжно-рожевим, а у фаршу з яловичини та баранини – темно-червоним. А от якщо колір уже став сірим або землистим – це яскрава ознака того, що вживати такий продукт уже не варто. Також на несвіжість може вказувати жовтий колір, адже у разі тривалого зберігання жовтим стає жир у продукті.

2. Зовнішній вигляд

Також варто оцінити, як загалом виглядає фарш. Якщо продукт свіжий і якісний, то він матиме блискучу і трішки вологу поверхню. А якщо ви бачите, що зверху утворилася кірочка, то це може вказувати на те, що фарш довго лежав без упаковки.

3. Консистенція

Вона залежить від того, з якого саме виду м’яса був приготовлений фарш. Так, якщо це курячий чи індичий фарш, то він буде більш рідким, ніж той, який приготовлений зі свинини, яловичини або баранини. Якщо консистенція продукту неоднорідна, а на дні упаковки видніється рідина, то цей фарш може бути зіпсованим.

4. Запах

Якщо продукт свіжий, то у нього не буде яскравого аромату – лише відчуватиметься слабкий запах сирого м’яса. Якщо ж ви відчуваєте від фаршу кислий, тухлий або інший різкий неприємний запах, то це може бути ознакою псування продукту.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти