StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як назавжди позбутися неприємного запаху в мікрохвильовці: найдієвіші способи

3 вересня 2024, 20:32
913
Якщо ви втомилися від неприємного запаху в мікрохвильовій печі, дізнайтеся прості та ефективні способи, які повернуть свіжість і чистоту вашому приладу.
Як назавжди позбутися неприємного запаху в мікрохвильовці: найдієвіші способи
Як позбутися запаху в мікрохвильовці / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, УНІАН

Мікрохвильова піч – незамінний помічник на кухні, але з часом вона може накопичувати неприємні запахи, особливо якщо ви розігрівали в ній їжу з сильним ароматоми або сталася невелика кулінарна аварія. Щоб позбутися неприємного запаху, можна використовувати кілька простих методів.

Якщо вас цікавлять поради щодо прибирання, прочитайте матеріал Главреду: Як позбутися неприємних запахів у домі за допомогою трюку з рушником.

Як позбутися неприємного запаху в мікрохвильовій печі

Одним з найпоширеніших і найефективніших способів освіжити мікрохвильову піч є використання пари оцту або лимона. Оцет має антибактеріальні властивості і добре усуває різні запахи, а лимон додасть приємний аромат.

відео дня
  1. Оцет: Налийте в миску трохи води з оцтом (співвідношення приблизно 1:1) і поставте її в мікрохвильову піч. Увімкніть піч на максимальну потужність на кілька хвилин, щоб утворилася пара. Після цього залиште дверцята мікрохвильовки закритими ще на 15-20 хвилин. Потім протріть внутрішні стінки вологою губкою.
  2. Лимон: Наріжте лимон на кілька часточок і покладіть їх у миску з водою. Поставте миску в мікрохвильову піч і увімкніть її на кілька хвилин. Лимонний сік допоможе усунути неприємні запахи і додасть приємний аромат.

Як освіжити мікрохвильову піч

Щоб швидко очистити мікрохвильову піч від залишків їжі, спочатку вийміть тарілку, що обертається, та помийте її в мильному розчині. Внутрішню камеру протріть вологою ганчіркою, а на пригорілі залишки нанесіть мильний розчин і залиште на деякий час. Після цього знову протріть поверхні вологою ганчіркою. Уникайте використання жорстких губок і засобів для чищення духовок, щоб не пошкодити поверхню.

Найкраще протирати мікрохвильовку після кожного використання, щоб уникнути накопичення бруду, кажуть у компанії Bosch.

Як позбутися запаху горілого в мікрохвильовій печі

Запах горілого в мікрохвильовій печі – один із найстійкіших і неприємних. Для його усунення необхідно діяти негайно. Спочатку слід провітрити мікрохвильовку, залишивши дверцята відкритими на кілька годин.

Далі можна скористатися содою, яка добре абсорбує запахи. Досить змішати 0,5 столової ложки соди з 0,25 склянки води, нанести розчин на губку та протерти внутрішні стінки печі. Залиште на годину, повторіть процедуру і в кінці промийте поверхні чистою вологою ганчіркою. Якщо запах зберігається, можна повторити процедуру з оцтом або лимонним соком.

Для усунення запахів також можна використовувати аромат натуральної кави. Заваріть 2 чайні ложки меленої кави в 100 мл води, змочіть ганчірку і протріть поверхню камери. Залиште дверцята мікрохвильовки закритими на 2 години.

Інший варіант – пряні спеції. Додайте орегано, мелісу, чебрець, корицю чи лаванду в миску з теплою водою, поставте в мікрохвильовку на 10-15 хвилин на максимальну потужність. Після охолодження приладу промийте внутрішні стінки чистою ганчіркою.

Як зробити так, щоб мікрохвильова піч приємно пахла

Для того, щоб ваша мікрохвильова піч завжди приємно пахла, потрібно регулярно доглядати за нею та дотримуватися кількох простих правил. По-перше, завжди накривайте їжу спеціальною кришкою або плівкою під час розігрівання, щоб уникнути розбризкування та накопичення залишків їжі на стінках.

По-друге, після кожного використання протирайте внутрішню поверхню вологою ганчіркою або серветкою.

І по-третє, періодично проводьте "ароматерапію" для мікрохвильовки, використовуючи лимон або ефірні олії. Просто додайте кілька крапель у воду і нагрійте, щоб освіжити внутрішній простір.

Скільки часу кип'ятити оцет, щоб видалити запах

Оцет – один із найефективніших засобів для видалення запахів у мікрохвильовій печі. Щоб досягти найкращих результатів, потрібно налити в миску приблизно одну чашку оцту і додати туди таку ж кількість води. Поставте миску в мікрохвильовку і кип'ятіть суміш на високій потужності протягом 5-7 хвилин.

Цього часу достатньо, щоб пара оцту проникла в усі куточки мікрохвильової печі, розчинила залишки їжі та нейтралізувала неприємні запахи. Після цього дайте мікрохвильовці охолонути та протріть її зсередини чистою ганчіркою.

Що відомо про Bosch?

Robert Bosch GmbH (вимовляється Роберт Бош Ґе-ем-бе-Ха) або просто Bosch (Бош) — німецька електротехнічна та машинобудівна фірма, виробник електро-механічної індустріальної та побутової техніки. Компанія Bosch була заснована в 1886 році Робертом Бошем в місті Штутгарт як "Майстерня точної механіки і електротехніки". Особлива засновницька структура Групи компаній Bosch гарантує її фінансову незалежність і свободу підприємництва, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти