StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутись жовтих плям від праски: 6 способів, які врятують ваші речі

6 грудня 2023, 04:25
312
Плями від праски на одязі можуть засмучувати, особливо коли мова йде про ваші улюблені речі. На щастя, Главред відшукав кілька методів виведення цих плям.
Як позбутись жовтих плям від праски: 6 способів, які врятують ваші речі
Як позбутись плям від праски на одязі / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com, epicentrk.ua

Сліди від праски виникають, коли праска занадто гаряча для типу тканини, що спричиняє зміну кольору та, у важких випадках, опіки. Ці плями зазвичай жовтуваті або коричневі і можуть бути поверхневими або глибокими, залежно від ступеня опіку.

Перш ніж спробувати будь-який спосіб чищення, важливо прочитати етикетки щодо догляду за одягом, щоб переконатися, що вибраний спосіб безпечний для типу тканини. Крім того, завжди виконуйте тест на невеликій, менш помітній ділянці одягу.

Білий оцет

Білий оцет є союзником у прибиранні будинку завдяки своїм дезінфікуючим властивостям. Для виведення незначних плям від опіків змішайте рівні частини оцту та води.Нанесіть розчин на пляму і залиште на 30 хвилин. Потім прополощіть холодною водою і виперіть одяг як зазвичай.

відео дня

Лимонний сік і сіль

Лимонний сік, відомий своєю здатністю освітлювати плями, тому є ефективним для жовтуватих плям від опіків. Змішайте свіжий лимонний сік з рівною кількістю води і додайте чайну ложку солі. Нанесіть суміш на пляму і потримайте одяг на сонці протягом години, потім прополощіть. Цей спосіб особливо ефективний на білих або світлих тканинах.

Харчова сода

Харчова сода діє як м’який миючий засіб і ефективна для глибоких плям. Зробіть суміш, змішавши три частини харчової соди з однією частиною води. Нанесіть пасту на пляму та обережно потріть її старою зубною щіткою. Залиште на годину, а потім змийте.

Перекис водню

Перекис водню може бути ефективним для жорстких тканин, таких як бавовна або льон. Нанесіть перекис водню безпосередньо на пляму і залиште на 30 хвилин. Перш ніж використовувати цей метод, переконайтеся, що одяг стійкий до відбілювання.

Молоко

Цільне молоко може допомогти в лікуванні легких опіків. Замочіть уражену ділянку в молоці на ніч, а потім виперіть одяг як зазвичай.

Хитрість з соцмереж

В Instagram La Ordenatriz, який має понад 1,2 мільйона підписників, ми знайшли лайфхак, щоб позбутися легких плям від опіків. У цьому випадку говориться про плями, залишені праскою, але його також можна застосувати до незначних опіків від плити чи сигарети.

La Ordenatriz рекомендує покрити пляму харчовою содою. Потім налити поверх плями трохи перекису водню і почекати півгодини. Після цього залишається лише видалити суміш щіткою. Далі бажано покласти виріб у пральну машину, але це не завжди потрібно.

Після того, як суміш потрапить на пляму, її не можна піддавати впливу сонця, "оскільки вона пожовтіє, а видаляти такі плями справді важко".

Нагадаємо, дерматолог поділилась ефективним методом для очищення б'юті-блендерів. За її словами, очищення спонжів від косметики відбувається не лише за допомогою води та мила.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти