StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як часто прати постільну білизну при застуді: експерт назвав точну відповідь

23 листопада 2023, 17:23
418
З настанням холодів важливо додатково подбати про себе та свою постільну білизну, і це включає в себе намагання тримати наші простирадла якомога чистішими.
Як часто прати постільну білизну при застуді: експерт назвав точну відповідь
Як часто прати постільну білизну при застуді? / Колаж Главред, фото: pixabay

Експерт з постільної білизни розповів, як часто слід міняти постільну білизну, коли ви погано себе почуваєте, про найбільш гігієнічні матеріали для постільної білизни і навіть про те, як довго мікроби можуть зберігатися на постільній білизні. Джеймс Хіггінс, генеральний директор Ethical Bedding, сказав, що при хворобі міняти постільну білизну потрібно кожні 3 дні. Про це повідомляє Mirror.

"Коли ви страждаєте від застуди або грипу, вам слід намагатися міняти постільну білизну кожні 72 години. Вам не обов'язково прати постільну білизну, але ви повинні замінити її на свіжу, щоб позбутися бактерій, які могли залишитися на ній. Віруси можуть зберігатися на простирадлах і подушках досить довго, і ви можете передати грип своєму партнеру через постільну білизну, що також ускладнить ваше одужання. Щоб підвищити імунітет під час сну, обов'язково міняйте простирадла та наволочки кожні три дні".

За його словами, постільну білизну слід часто прати в гарячій воді, навіть якщо це тканина з високим ступенем поглинання.

відео дня

"Якщо дозволяє тканина, додайте трохи безпечного для кольору відбілювача або перекису водню, щоб ефективно дезінфікувати постільну білизну (будьте обережні, оскільки це може пошкодити вашу постільну білизну, залежно від того, з чого вона виготовлена). Також слід дати їм час висохнути належним чином".

Джеймс Хіггінс вказує на необхідності санітарної обробки відкритих ділянок.

"Предмети, що знаходяться поруч, такі як будильники, лампи та тумбочки, потребують регулярної дезінфекції, так само як і відкриті сушарки для білизни та пральна машина. Нарешті, тримайте вікна та штори відкритими, коли це можливо, щоб провітрити застаріле повітря та скористатися дезінфікуючими властивостями сонячного світла".

Скільки мікроби живуть на постільній білизні?

Джеймс сказав: "Зрозуміло, що віруси, бактерії та грибки живуть коротший час на пористих поверхнях. Пористі поверхні включають будь-який тип тканини, наприклад, килими, одяг та постільну білизну. Хоча, точна кількість часу залежить від конкретної тканини. Встановлено, що віруси грипу залишаються заразними на непористих поверхнях лише до дев'яти годин. На пористих поверхнях (наприклад, на постільній білизні) вони протрималися ще менше часу, залишаючись заразними лише протягом чотирьох годин. Віруси віддають перевагу теплому, вологому середовищу, тому вони часто потрапляють в організм людини через горло і ніс".

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти