StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як швидко відбілити білу білизну: давно забутий, але дуже хороший спосіб

1 вересня 2023, 05:00оновлено 1 вересня 2023, 09:36
11861
Відбілювання марганцівкою - простий і дуже дієвий метод, який допоможе прибрати всі плями і зробить ваші речі чистими, свіжими і білосніжними.
Відбілювання
Якщо ви не знаєте, як відбілити білу білизну від жовтих плям, спробуйте використовувати розчин з марганцівки / Скріншот YouTube

Багато людей люблять носити білий одяг, оскільки вона виглядає дуже презентабельно і чудово поєднується з іншими кольорами. Однак за такими речами потрібен дуже ретельний догляд, оскільки вони швидко забруднюються. Ми розповімо, як відбілити за допомогою марганцівки ваші речі і повернути їм натуральний білий колір.

Як відбілити речі за допомогою марганцівки

Простий спосіб, як позбутися старих жовтих плям на білому одязі, раніше називали французьким. Спосіб допоможе розібратися, як відбілити білі речі від сірості і стане оптимальним виходом із ситуації, коли незрозуміло, як відбілити пожовклунижню білизну.

Для цього знадобляться:

відео дня
  • перманганат калію (звичайна маршанцовка)
  • господарське мило
  • таз
  • терка
  • гаряча вода

На тертці натирається половина бруска господарського мила - потрібно знайти в магазині таке, яке зроблено за ДСТУ і містить в собі 72% жирних кислот. Натерте мило заливається окропом і має розчинитися.

Далі потрібно взяти склянку гарячої води і розчинити в ній декілька кристалів марганцівки. Кристали повинні повністю розчинитися, щоб виключити ймовірність появи плям на тканині. Розчин виливається в таз із водою, колір якої повинен стати насичено рожевим і одночасно прозорим. Після цього туди опускаються білі речі.

Не треба боятися, що речі забарвляться. Тканина спочатку стане рожевою, потім отримає рудо-коричневий відтінок. Речі в воді з марганцівкою потрібно залишити на декілька хвилин, після чого до тазу вливається мильний розчин.

Під впливом хімічної реакції вода поміняє колір на мутно-коричневий, а от речі миттєво побіліють.

Після цього розчин потрібно розмішати і залишити в ньому білизну бажано на ніч. Вранці плям не залишається, а білизна стане ідеально білосніжною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти