StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Хитрий фокус бувалих водіїв вразить наповал: навіщо свердлять дірки у дверях авто

19 серпня 2023, 02:10оновлено 19 серпня 2023, 15:04
Як чистити дренажні отвори в машині - несподіваний спосіб здивує простотою.
двері
Навіщо дірка в двері автомобіля / Колаж: Главред, фото: Pixabay / blickpixel, Pixabay / AutoPhotography

Досвідчені водії знають безліч хитрих трюків, які продовжують життя залізному коню. Серед них зустрічається і такий – бувалі автолюбителі свердлять дірки в дверях свого автомобіля.

Здавалося б, такому кроку важко знайти логічне пояснення, проте не все так просто. Зазвичай на такий крок йдуть власники авто у віці.

Навіщо робити дірки в двері автомобіля

Читайте на цю тему наш матеріал "Як не "вбити" авто: чому не можна глушити двигун з включеним кондиціонером".

відео дня

Причина досить несподівана. Адже за роки експлуатації автомобіля в порожнинах дверей вашого залізного коня накопичується достатня кількість вологи, бруду та інших "сюрпризів". А до прочищення відводів води в дверях авто навряд чи у когось доходять руки. Та й справа це досить клопітка і трудомістка, що вимагає спеціальної промивки під тиском.

Згодом ці скупчення стають причиною того, що штатні заводські відводи води з порожнин дверей авто просто забиваються і вже не можуть пропускати воду. Це призводить до того, що в дверях утворюється своєрідне "болотце", яке не тільки провокує появу іржі і запотівання скла, але і відверто псує повітря в салоні.

Як очистити дренажні отвори в машині

Саме тому досвідчені водії нерідко свердлять дірки в дверях своїх авто. При цьому іноді вони "пробивають" заводські відводи води, штатно передбачені фірмою-виробником, але і створюють нові в дверях.

Погодьтеся, в цьому є своя логіка, адже простіше зробити кілька непомітних дірочок, які ніяк не впливають на ходові якості авто, ніж терпіти сморід в салоні машини і провокувати розвиток небезпечних тенденцій.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти