StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що добре допомагає від харчової молі: 5 порад, які позбавлять вас від комах

10 липня 2024, 16:46
1713
У цьому вам допоможуть кілька натуральних засобів і порад.
Як позбутися харчової молі
Як позбутися харчової молі / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Міль може приносити масу незручностей - вона знищує їжу і постійно літає по будинку або квартирі. Ці маленькі паразити можуть причепитися до ваших продуктів під час транспортування і заразити інші продукти, що зберігаються на полицях.

Щоб переконатися, що на вашій кухні є міль, шукайте скупчення личинок усередині упаковки з продуктами. Також зверніть увагу на павутину, білуваті нитки і неприємний запах, але якщо ж міль потрапила у ваш будинок, то з нею необхідно боротися, пише портал Sante+.

Як знайти гніздо молі на кухні?

Борошно, хлібні крихти і сухі продукти - улюблена їжа цих маленьких звірків, оскільки вони не використовуються щодня.

відео дня

Оскільки їх можна залишати без нагляду на кілька місяців, вони забезпечують ідеальну температуру і середовище проживання для вилуплення личинок!

Santé+ Magazine

Santé+ Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже понад десять років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але пізніше його випустили в цифровій версії.

Не забувайте, що у личинок є ноги, і вони часто долають досить великі відстані від місця вилуплення! Тому ви також можете виявити їх у дверних петлях і кутах дротяних кошиків, під полицями, на банках і консервних банках або на будь-якому предметі, що зберігається в коморі або шафі.

Средства для борьбы с насекомыми инфографика
Засоби для боротьби з комахами інфографіка / Главред

Як позбутися харчової молі?

У цьому вам допоможуть кілька натуральних засобів і порад.

  • Порада №1: Купуйте з розумом. Купуйте сухі продукти та крупи в розумних кількостях, які можна спожити протягом кількох тижнів.
  • Порада № 2: Зберігайте продукти правильно . Виймайте сушені продукти і зерно з оригінального паковання і зберігайте їх у герметичних контейнерах або в скляних банках чи банках з нержавіючої сталі.
  • Порада № 3: Перевіряйте упаковку і контейнери для продуктів харчування. Спустошіть шафи і перевірте всі упаковки та контейнери для продуктів. Якщо вони забруднені, покладіть їх у пакет і одразу ж викиньте в сміттєвий бак на вулиці, щоб міль не повернулася і не напала!
  • Порада № 4: Ароматизуйте шафи ефірними оліями. Використовуйте краплі ефірної олії (евкаліптової, м'ятної або лимонної), щоб запобігти появі молі в шафі.
  • Порада №5: Використовуйте сіль . Харчові метелики не підходять до солі й уникають її як чуми! Насипте трохи солі навколо місць, де ви зберігаєте крупи та борошно. Ви можете бути впевнені, що маленькі тварюки не наблизяться до ваших продуктів.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти