StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Магніт для комах: кого найчастіше кусають комарі - просте пояснення

2 липня 2024, 15:30оновлено 3 липня, 10:28
8042
Нашестя комарів у теплу погоду може стати неприємною несподіванкою на відпочинку та навіть у власному домі. Главред з'ясував, кого найчастіше кусають комарі.
Магніт для комах: кого найчастіше кусають комарі - просте пояснення
Кого найчастіше кусають комарі - як вибирають комарі кого вкусити / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Комарі можуть зіпсувати найкращий літній вечір і надовго залишити неприємний спогад про себе у вигляді червоного висипу на шкірі та неприємного свербежу. Комарі – одні з найгірших супутників теплого сезону. Про те, що приваблює комарів та, як позбутись від комарів в домі розповів в ефірі програми "Твій день" хімік Гліб Репіч.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про ефективні засоби бородьби із комахами у домі, рекомендуємо наш матеріал: "Зникнуть із вашого дому": фахівці розповіли про геніальну пастку для мух.

Кого найчастіше кусають комарі

Хімік наголошує, що перше, що приваблює комарів - це запах тіла людини.

"Тобто, якщо ви не помилися, комарі вас знайдуть краще. Комарі будуть активніше реагувати на людину яка спітніла", - зазначає Гліб Репіч.

Крім того, він додає, що комарі реагують на тепло тіла.

"У них зір дуже поганий, вони не бачать. Але вони відчувають тепло і запахи. Вони летять на запах, тепло і вуглекислий газ, який ми видихаємо. Оце є три фактори, на які летять комарі", - сказав він.

Хто такий Гліб Репіч

Репіч Гліб - український біохімік, кандидат хімічних наук. Фіналіст премії Global Teacher Prize Ukraine. Займається популяризацією науки через власні соціальні мережі.

Яку групу крові не кусають комарі

Гліб Репіч вказує на те, що група крові не впливає на інтерес до людини з боку комарів.

"Групу крові треба посмакувати. Посмакували, а потім повернулися, бо сподобалися - може так. Але реально, щоб він вас вкусив, це оці три фактори. Група крові не впливає на інтерес з боку комарів", - вказав хімік.

Дивіться відео про те, кого найчастіше кусають комарі:

Як вибирають комарі кого вкусити

Експерт наголосив, що бувають випадки, коли, до прикладу, сидять на сонці 2 людини з однаковою температурою тіла й обоє щойно помились. В такому випадку вирішальне значення для комарів буде мати запах тіла, який є майже унікальним у кожної людини.

Журналісти "Сніданку з 1+1" з посиланням на вчених вказують, що найчастіше комарі кусають людей із високою концентрацією тестостерону та холестерину в крові.

"Вчені виявили, комарів особливо приваблює підвищена температура тіла та висока концентрація тестостерону і холестерину у крові. Тому найчастіше комарі кусають огрядних людей та чоловіків. Також ці комахи полюбляють кров першої групи та вагітних жінок. А деякі науковці твердять, комарів неабияк приваблює кров любителів пива", - йдеться в сюжеті.

Дивіться відео про те, як вибирають комарі кого вкусити:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Скільки людина може витримати укусів комарів

За інформацією цивільного захисту Львівської РДА комарі можуть відчувати запах їжі на відстані до 50 м. Для того, щоб знайти "жертву" вони використовують вуглекислий газ, який людина видихає.

"Зазвичай людина може витримати до 500 укусів комарів, - зазначили у повідомленні Львівської РДА.

Магніт для комах: кого найчастіше кусають комарі - просте пояснення
Коли комарі найбільш активні / Інфографіка: Главред

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти