StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чого не повинно бути у складі: нутриціолог розповіла, як вибрати пельмені

9 вересня 2024, 11:12
1953
Щоб обрати справді якісні та смачні пельмені, потрібно звертати увагу на кілька ключових чинників.
Які покупні пельмені найкращі
Які покупні пельмені найкращі / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Вибір пельменів у магазині може стати справжнім викликом, адже на прилавках величезна кількість брендів і видів цієї популярної страви.

Щоб обрати справді якісні та смачні пельмені, потрібно звертати увагу на кілька ключових чинників, які допоможуть уникнути низькоякісних продуктів і вибрати максимально корисний варіант, рекомендує український нутриціолог Людмила Матишинець.

Хто така Людмила Матишинець?

Людмила Матишинець - доказовий нутриціолог із досвідом понад 4 роки. У своїх соцмережах вона регулярно ділиться порадами щодо харчування та вибору продуктів.

відео дня

Як правильно вибрати хороші пельмені?

Експертка радить вибирати пельмені з простим і зрозумілим складом тіста. Оптимальний склад містить лише кілька компонентів: борошно, яйце, вода, сіль і рослинна олія. Уникайте продуктів з добавками, які можуть погіршити смак і якість тіста, такими як загусники, консерванти або хімічні поліпшувачі смаку.

Одним із головних критеріїв вибору хороших пельменів є м'ясо. Матишинець рекомендує уникати пельменів із м'ясом механічного або ручного обвалювання. Таке м'ясо містить подрібнені відходи: жили, кістки, жир та інші непотрібні частини. Воно значно погіршує якість і корисність продукту. Краще обирати пельмені, в яких зазначено м'ясо вищого сорту або хоча б першої категорії.

Пропорції начинки та тіста

Хороші пельмені повинні містити достатню кількість начинки та мати тонке тісто. Якщо тісто занадто товсте, це ознака того, що виробник економить на м'ясі. Оптимальна пропорція - близько 50% начинки і 50% тіста. Пельмені з тонким тістом легші та менш калорійні.

Відсутність штучних добавок

Пельмені з великою кількістю підсилювачів смаку, барвників і консервантів варто уникати. Натуральні інгредієнти не тільки покращують смак, а й роблять продукт кориснішим для здоров'я. Звертайте увагу на наявність таких добавок, як Е-номери, а також штучних ароматизаторів.

Дивіться відео про те, як вибрати пельмені:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти