StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Скільки потрібно варити пельмені: несподівана відповідь просто вразить наповал

22 березня 2024, 20:37оновлено 24 березня, 09:08
Чи можна кидати пельмені в киплячу воду - проста відповідь здивує гурманів.
пельмені
Коли будуть готові пельмені / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/MYCCF, Pixabay/cello5

Пельмені (так само, як і хінкалі та равіолі) є однією з найулюбленіших страв на столі. Секрету тут немає жодного, адже крім того, що вони ситні та смачні, пельмені є дуже практичним напівфабрикатом і водночас надзвичайно прості в приготуванні.

Напевно, практично кожен стикався з приготуванням пельменів. При цьому існують різні способи - від підсмажування до варіння в окропі. Однак для багатьох залишається питання про те, скільки потрібно варити пельмені.

Скільки потрібно варити пельмені

Читайте наш матеріал "Як правильно варити вареники — найшвидший рецепт".

Різні виробники вказують різний час, який необхідний для того, щоб зварити пельмені. Це залежить від складу та технології виробництва пельменів.

Однак загальноприйнято, що середній час становить, приблизно, від чотирьох до дванадцяти хвилин. Менша кількість часу необхідна для пельменів маленького розміру та приготованих із птиці. А ось для більших пельменів, які зроблені з яловичини та свинини, необхідно більше часу для варіння.

Як і скільки варити пельмені на плиті

Якщо ви вирішили приготувати пельмені у воді, важливо пам'ятати про те, що необхідно стежити за тим, щоб вони не злипалися під впливом окропу. Тому акуратно викладіть пельмені у воду і перемішуйте, не дозволяючи їм злипатися і "прилипати" до дна каструлі.

Після того, як пельмені спливають на поверхню, і вода закипає, можна засікати час відліку. Після цього слід перемкнути плиту на повільний вогонь і варити їх ще 5-10 хвилин.

Дивіться відео - як легко та смачно приготувати смажені пельмені:

Скільки варити заморожені пельмені

Любителям пельменів варто пам'ятати про те, що заморожені ласощі варто варити трохи довше. Пельмені з морозилки варять на 1-2 хвилини довше, ніж ті, які ви зліпили щойно.

Також варто враховувати й те, що пельмені можуть злипатися після занурення в киплячу воду. Це відбувається через склеювання крохмалю, який присутній на поверхні тіста. Важливо стежити за пельменями і не давати їм злипнутися.

Чи потрібно солити воду під час варіння пельменів

Розраховуйте так, щоб вода повністю покривала пельмені в каструлі, інакше є ризик їхнього злипання. Сіль у воду з пельменями додають за смаком, але оптимальною вважається кількість із розрахунку 1 чайна ложка солі на 1 літр води.

Гурмани також радять деякі прянощі, які додадуть пікантності. Зокрема, у каструлю з пельменями можна додати кілька листочків лаврового листа та кілька горошин духмяного перцю.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти