StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чого бояться оси: 4 найкращі способи відлякати небезпечних комах

17 квітня 2024, 15:47оновлено 23 квітня, 07:55
Щоб відігнати ос, можна скористатися низкою підручних засобів, які є вдома у кожного з нас.
Осы
Чого бояться оси/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Навесні та літом досить багато комах можуть приносити людям суттєві неприємності. Один із видів комах, від яких потрібно триматися подалі – це оси, укуси яких досить небезпечні для життя і здоров’я людей. Тому кожному з нас незайвим буде знати, що може відлякати ос.

Радимо також прочитати матеріал: Знайти помилку на картинці за 3 секунди зможуть одиниці: загадка для перевірки уважності

Є низка способів, як позбутися ос народними засобами, адже відлякувати таких комах можна не лише з допомогою магазинної хімії, пише сайт "Ліквідатор".

відео дня

1. Натуральна мелена кава

Щоб відлякати цих комах, перш за все варто знати, які запахи ненавидять оси. Серед ненависних їм запахів є також запах натуральної меленої кави. Потрібно насипати невелику кількість такого порошку в залізну посудину і трохи нагріти її на вогні – там аромат кави буде швидше поширюватися.

2. Вода

Також може допомогти звичайна вода. Її потрібно залити у пляшку з пульверизатором і використовувати, якщо ви помітили біля себе одну або кілька ос. Ці комахи після потрапляння води на їхнє тіло вважатимуть, що починається дощ, і що потрібно повертатися у гніздо.

3. Ефірні олії

Ось особливо не люблять аромат чайного дерева, м’яти і лаванди. Тому можна використовувати такі ефірні олії, щоб відігнати від себе таких комах.

4. Лимон

Запах лимона оси теж не люблять. Тому можна нарізати цитрусовий на шматочки і поставити на стіл.

5. Полин і м’ята

Можна розвісити віники з полину або м’яти вдома або на дачі, щоб їхній аромат відлякував ос. А коли віники висохнуть, їх потрібно буде замінити на нові.

Чим небезпечні оси?

У деяких людей зустрічається підвищена чутливість до осиної і бджолиної отрути. Для здорової людини укус комахи безпечний, та людям з алергічною реакцією слід уникати нападу ос. Особливо небезпечні укуси в область ротової порожнини – наприклад, якщо людина відкусила яблуко, у якому була оса. Такий укус може призвести до швидкого набряку дихальних шляхів і може мати навіть летальні наслідки.

Люди, які страждають від алергічних реакцій, потребують медичної допомоги на ранніх етапах після укусу. Будь-яка відстрочка медичної допомоги збільшує ризик ускладнень і важких наслідків, і навіть смерті.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти