StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Буде танути у роті: "золоті" правила, як зварити розсипчасту перловку

24 грудня 2023, 02:45оновлено 9 січня, 16:03
Варто знати кілька важливих правил, щоб готова страва порадувала вас і вашу сім’ю.
Девушка, перловка
Як зварити розсипчасту перловку/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash.com

Перловою крупою нікого не здивуєш – кожен готував її хоча б раз або й багато разів. Але часто результат приготування такої каші виявляється не зовсім таким, як хотілося б. Справа у тому, що навіть така проста крупа має свій "характер", і для отримання ідеального результату під час її приготування важливо знати низку важливих правил.

Радимо прочитати також такий матеріал: Лише геній помітить тварину на загадковій картинці: завдання треба вирішити за 8 секунд

Зерна ячної крупи називають перловими, тому що вони мають гладеньку білу або жовтувату поверхню, яка нагадує своїми обрисами перли. Оскільки ці крупинки мають щільну структуру, варити їх потрібно за певними правилами.

відео дня

Як підготувати перлову крупу до варіння

Треба відміряти потрібну кількість крупи (при цьому варто враховувати, що зерна наварюються і збільшуються у розмірах у 2-3 рази). Далі крупу потрібно перебрати, щоб у ній не залишилося неочищеного зерна і дрібного сміття. Після цього промити крупу.

Як правильно зварити перловку, щоб вона не злипалася

Щоб зварена крупа була м’якою, і зерна у процесі приготування не злипалися і не розварилися, потрібно перловку замочити перед приготуванням. Цей процес потрібно виконувати наступним чином. Залити крупу холодною водою, розраховуючи потрібну кількість води у співвідношенні 1 л води на 1 склянку крупи. Залишити набухати на 10-12 годин. Далі злити воду і промити крупу ще раз.

Скільки варити перловку, якщо її не замочувати

Якщо немає часу замочувати перловку, то можна її варити одразу, просто перебравши і промивши перед цим. Але в такому разі потрібно буде більше часу на приготування. Зазвичай без замочування перловку потрібно варити упродовж 40-60 хвилин.

Скільки потрібно води на 1 склянку перловки

Щоб зварити перловку в каструлі, потрібно на 1 склянку крупи брати 3 склянки води. Для приготування такої крупи у мультиварці або мікрохвильовці потрібно на 1 склянку крупи брати 2 склянки води.

Підбираючи каструлю, варто враховувати, що крупа під час варіння збільшиться у розмірах в декілька разів.

Солити перловку потрібно одразу після закипання або в середині процесу варіння, щоб зерна встигли увібрати у себе сіль. У мультиварці звісно солити страву потрібно одразу.

Якщо крупу замочували перед варінням, то варити її потрібно приблизно 40 хвилин, якщо не замочували – від 40 хвилин до години або й більше.

Вас також може зацікавати:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти