StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Банани не чорнітимуть довше: жінка поділилась секретом, як зберегти фрукти свіжими

8 квітня 2024, 14:44
4324
Якщо ваші банани підрум’янюються або стають чорними, ймовірно, ви зберігаєте їх неправильно.
Банани не чорнітимуть довше: жінка поділилась секретом, як зберегти фрукти свіжими
Як зберегти банани свіжими набагато довше / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, скріншот з відео

Банани — це смачний і універсальний фрукт, але вони відомі тим, що занадто швидко стають коричневими. Причина цього може полягати в тому, що ви зберігаєте їх неправильно.

Якщо ваші банани підрум’янюються або стають чорними, можливо, ви зберігаєте їх у вазі для фруктів або з плодоніжками на відкритому повітрі. Це два найгірших способи зберегання бананів

Якщо вас цікавлять поради щодо зберігання бананів, прочитайте матеріал Главреду: Банани будуть ідеально свіжими до шести місяців: геніальний спосіб зберігання.

відео дня

У своєму TikTok @dyannemartin50 поділилася "неймовірним" способом продовжити термін життя бананів, щоб вони залишалися свіжими набагато довше.

"Помийте свої банани! Змийте хімічні речовини, загорніть стебло у вологий паперовий рушник і повторно змочуйте цей паперовий рушник щоранку. Ваші банани збережуться довше", - написала вона.

Діанн почала відео з пояснення, що банани обробляються хімікатами, тому їх потрібно мити в холодній воді, коли ви приносите їх додому з супермаркету. Вона зазначила, що деякі банани, для яких вона використовувала вологі паперові рушники шість днів тому, не мають ознак чорніння.

Дивіться відео геніального лайфхаку про зберігання бананів:

Дайан показала на камеру ті банани і вони все ще були яскраво-жовтими та виглядали надзвичайно свіжими. Загортання стебел у вологий паперовий рушник зменшить кількість етилену, який вони виділяють, саме через це плоди швидше псуються.

У розділі коментарів інші користувачі TikTok поділилися своїми думками щодо лайфхаку. Користувач під ніком @tipperk випробував низку методів зберігання, щоб дійти до суті дискусії, і також виявив, що цей хак із вологими паперовими рушниками працює добре. Він також розповів, що загортання стебел бананів в харчову плівку допомогло зберегти свіжість бананів.

Ще два способи можуть допомогти зберегти стиглість ваших бананів - повісити їх і зберігати подалі від певних фруктів. Розвішування бананів не тільки не дозволяє їм не займати цінний простір на кухні, але, що більш важливо, сприяє циркуляції повітря, дозволяючи газу етилену відійти від бананів, щоб вони дозрівали повільніше.

Тримайте банани на відстані від інших фруктів, що виділяють етилен, таких як яблука, абрикоси, авокадо, манго, чорнослив, груші та сливи.

Які є види бананів?

У багатьох країнах банани є одним з основних джерел харчування. Їстівні сорти бананів умовно поділяються на дві основні групи: десертні, що вживаються головним чином в сирому або сушеному вигляді, і плантайни (або платано), які перед вживанням вимагають термічної обробки.

М'якоть десертних сортів дуже солодка на смак, містить велику кількість вуглеводів, вітаміну C і деякі необхідні для організму мінеральні речовини, такі як фосфор, залізо, калій, кальцій і магній.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти