StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Банани будуть ідеально свіжими до шести місяців: геніальний спосіб зберігання

26 березня 2024, 01:15оновлено 5 квітня, 19:06
Зберігайте свої банани свіжими за допомогою простого способу, який збереже їх такими ж смачними, якими вони були, коли ви принесли їх додому з магазину.
Банани будуть ідеально свіжими до шести місяців: геніальний спосіб зберігання
Як зберегти банани свіжими тижнями / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, скріншот з відео на YouTube

Можливо, ви не повірите, що банани можна зберегти свіжими довго, але спробувати варто. Є небагато фруктів, які мають таку велику поживну цінність, як банани. Їх регулярне вживання допоможе покращити ваш настрій і здоров’я серця, водночас надаючи заряду енергії, повідомляє The Express.

З такою кількістю переваг, досить неприємно, коли будь-який фрукт чи овоч, який ви купили в супермаркеті, псується, перш ніж ви встигнете його з’їсти. Але певний спосіб зберігання може допомогти зберегти ваші банани свіжими протягом цілих шести місяців.

Якщо вас цікавлять поради, які допоможуть продовжити зберігання певних продуктів, прочитайте матеріал Главреду: Знадобиться лише оцет: експерт показав, як зберігати твердий сир свіжим тижнями.

Творці контенту Daily Basis Hacks пояснили на Youtube, що існує кілька способів зберігання ваших бананів, які утримуватимуть банани свіжими довше. А один спосіб, за їх словами, навіть здатний збергти їх їстівними протягом шести місяців.

Експерти стверджують, якщо відокремити банани від зв’язки, в якій ви їх купили, ви зможете зберегти їх свіжими протягом тижня, якщо накрийте зламану плодоніжку харчовою плівкою. Важливо переконавтись, що всередину не потрапляє повітря, а потім помістіть їх у холодильник.

Дивіться відео, як зберегти банани довше:

Щоб зберегти банани свіжими протягом шести місяців, автори контенту стверджували, що потрібно розрізати шкірку й повністю очистити її, перш ніж розрізати сам фрукт по діагоналі.

Потім помістіть нарізані банани в пакет для зберігання харчових продуктів і помістіть їх у морозильну камеру, де вони залишатимуться свіжими протягом шести місяців. Їх можна використовувати у величезній кількості рецептів – від смузі на сніданок до здорової безмолочної альтернативи морозиву та інших смачних пудингів.

Фрукт допоможе вам відчувати ситість, без здуття, і підтримує здоров’я кишечника, одночасно знижуючи рівень холестерину. Банани також можуть покращити ваше психічне здоров’я, оскільки вони містять триптофан, амінокислоту, яку організм перетворює на хімічну речовину серотонін для гарного настрою.

Які є види бананів?

У багатьох країнах банани є одним з основних джерел харчування. Їстівні сорти бананів умовно поділяються на дві основні групи: десертні, що вживаються головним чином в сирому або сушеному вигляді, і плантайни (або платано), які перед вживанням вимагають термічної обробки.

М'якоть десертних сортів дуже солодка на смак, містить велику кількість вуглеводів, вітаміну C і деякі необхідні для організму мінеральні речовини, такі як фосфор, залізо, калій, кальцій і магній.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти