StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Знадобиться лише оцет: експерт показав, як зберігати твердий сир свіжим тижнями

21 січня 2024, 02:40
5303
Якщо ви шукаєте спосіб зберегти свіжість сиру на довше, то цей схвалений експертами метод зберігання запобігає пліснявінню сиру на кілька тижнів.
Знадобиться лише оцет: експерт показав, як зберігати твердий сир свіжим тижнями
Як правильно зберігати сир - як зробити, щоб сир не цвів / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Немає нічого більш розчаровуючого, ніж відкрити холодильник і виявити, що ваш улюблений козячий або блакитний сир запліснявів з того часу, як ви востаннє відкривали його, і хоча сміливці просто відрізають уражену ділянку, не всі готові їсти сир, коли він виглядає затверділим, знебарвленим і трохи не найкращим чином, пише Mirror.

Автор контенту - @Imperfectfoods, який спеціалізується на мінімізації харчових відходів, розмістив відео на своєму акаунті в TikTok і підписав його: "Більше ніякого пліснявого сиру!".

Експерт з харчових відходів пояснює: "Найкращий спосіб запобігти псуванню сиру - це використовувати оцет". Однак вони поспішили запевнити своїх глядачів, що "ні, ви не відчуєте його смаку, але він допоможе запобігти пліснявінню сиру".

відео дня

У відео він демонструє, як наливає шар білого оцту на дно каструлі, в яку потім занурює кухонний папір, віджимаючи надлишки оцту.

Далі він загортає сир у "злегка вологий від оцту" кухонний папір, а потім кладе його прямо в герметичний пакет або контейнер, що має означати, що ваш сир "зберігатиметься без плісняви протягом тижнів".

Дивіться відео про те, як правильно зберігати сир:

Експерти зазначають, що не варто використовувати поліетиленові обгортки для сирів, натомість варто використовувати папір для сиру або пергамент для випічки - що набагато дешевше - який не дасть сиру потіти, а якщо ні те, ні інше недоступне, використовуйте фольгу для випічки.

Багато сирів у магазині продаються в пластиковій упаковці, тому експерти радять замінити її на пергамент або спеціальний папір для сиру, коли ви принесете улюблений сир додому.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти