StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

3 найпростіших варіанти, чим відмити мікрохвильову піч всередині: техніка буде сяяти

8 квітня 2024, 14:00оновлено 9 квітня, 15:50
153
Деякі засоби, які точно є вдома у кожного з нас, допоможуть помити мікрохвильову піч усередині швидко не гірше, ніж магазинна "хімія".
Микроволновка
Чим відмити мікрохвильову піч всередині/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Мікрохвильова піч є чудовим помічником на кухні – з її допомогою можна і приготувати їжу, і розігріти уже готову, і розморозити заморожені продукти. Але після тривалого використання всередині мікрохвильової печі можуть зібратися неприємні забруднення. І якщо від них не позбуватися вчасно, то вони можуть сильніше в’їстися у стінки техніки, і тоді доведеться ламати собі голову над тим, як очистити мікрохвильову піч від застарілого жиру.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Тільки щасливчик помітить кота за 7 секунд: надзвичайно заплутана загадка

Щоб цього не сталося, варто регулярно мити мікрохвильовку, поки забруднення ще не в’їлися. Є низка корисних та ефективних способів, як помити мікрохвильову піч усередині швидко, використовуючи для цього лише підручні засоби, які у більшості з нас точно є вдома.

відео дня

1. Оцет

Оцет є чудовим засобом, який допомагає при вирішенні різних побутових проблем. І питання, чим відмити мікрохвильову піч, не є винятком – тут оцет також пригодиться.

Як почистити мікрохвильову піч усередині оцтом? Потрібно змішати оцет з водою і пропорції 1:1, і потім цей розчин нагріти у мікрохвильовці на великій потужності упродовж 5-7 хвилин. Пара, яка буде утворюватися, пом’якшить затверділий жир та інші забруднення на стінках мікрохвильової печі. Коли мікрохвильовка вимкнеться після нагрівання розчину, її не можна відкривати ще 15-20 хвилин, щоб пара і далі продовжила діяти.

Далі потрібно промити мікрохвильовку всередині чистою водою і добре витерти ганчіркою.

Але треба врахувати що у цього методу є ще й досить сильний побічний ефект – оцет при нагріванні наповнить кухню неприємним запахом. Тому перед виконанням такої процедури краще відкрити вікно і увімкнути витяжку.

2. Лимон

Лимон також стане у нагоді, якщо потрібно відмити мікрохвильову піч. Потрібно у склянку вичавити сік одного лимона, а далі нагріти цей сік у мікрохвильовці на максимальній потужності упродовж 5-7 хвилин. Після цього потрібно протерти все всередині чистою ганчіркою.

Але такий спосіб, як і попередній, не підходить для емалі.

Якщо лимона вдома немає, то його можна замінити двома столовими ложками лимонної кислоти, які потрібно розчинити у воді.

3. Засіб для миття посуду

Такий засіб чудово усуває жир з різних поверхонь, тому його можна використати і для миття мікрохвильової печі. Але тут варто зазначити, що із дуже сильними забрудненнями він може не впоратися – йому під силу лише легкі або середні забруднення.

Для миття мікрохвильовки таким засобом можна скористатися губкою. Після миття потрібно все протерти чистою ганчіркою.

Як працює мікрохвильова піч?

Мікрохвильова піч (надвисокочастотна піч, МХП, НВЧ-піч) – побутовий електроприлад для швидкого приготування або швидкого підігріву харчових продуктів, а також для їх розморожування. Мікрохвильова піч є одним з найпопулярніших побутових електроприладів.

На відміну від інших пристроїв (як, наприклад, духовки або печі), у мікрохвильовій печі розігрів продуктів відбувається не з поверхні, а в більшій частині об'єму, оскільки радіохвилі (на частоті 2,450 ГГц) глибоко проникають майже у всі харчові продукти, унаслідок чого час приготування їжі істотно скорочується, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти