Загадка для більшості: що означає символ "євро"

28 жовтня 2024, 04:00
39
Офіційно цей символ представили 12 грудня 1996 року.
Загадка для більшості: що означає символ 'євро'
Що означає символ "євро" / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Ви дізнаєтесь:

  • Коли євро ввели в готівковий обіг
  • Що означає символ валюти

Євро – одна із найвідоміших валют у світі. Майже усім відомо, що символ валюти – це €, але що він означає?

Що означає символ євро

На офіційному сайті Європейського Союзу повідомляється, що євро – це офіційна валюта 20 країн, які входять до Єврозони та ЄС.

відео дня

Цю валюту запровадили на заміну екю у 1999 році, а ввели в готівковий обіг у 2002 році. Однак, процес створення євро тривав кілька років.

Термін "євро" обрала Європейська комісія у 1995 році під час зустрічі у Мадриді, Іспанія. Офіційно цей символ представили 12 грудня 1996 року.

Символ євро – це комбінацією грецької літери Епсилон, яка означає значущість європейської цивілізації, першої букви у слові "Європа", а також дві паралельні лінії, що означають стабільність.

Зазначається, що, мабуть, жодна зі спеціальних графічних позначок не викликала стільки суперечок та дорікань, як позначка Євро.

Головна проблема з цим знаком полягає у тому, що він має занадто жорстку специфікацію, і погано піддається різноманітним гарнітурним варіаціям.

Крім того, розташування знаку по відношенню до цифр, що позначає певну грошову суму, у різних країнах відрізняється. Хоча офіційно рекомендовано розміщувати його попереду цифр, але у більшості випадків знак € розташовують так, як звикли — тобто, так само, як це було вживано для національних валют країн Єврозони раніше, до введення в дію Євро.

Що за організація Євросоюз?

Європейський союз (Євросоюз, ЄС) - економічне і політичне об'єднання 27 європейських держав, міжнародне утворення, що поєднує ознаки міжнародної організації (міждержавності) та держави (наддержавності), однак юридично він не є ні тим, ні іншим, повідомляє "Вікіпедія".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Новини партнерів
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти