StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ви навіть не підозрювали: п'ять продуктів, які ніколи не можна заморожувати

16 листопада 2023, 03:47
Заморожування - це чудовий спосіб зберегти продукти на тривалий час. Але чи знаєте ви, що деякі продукти після заморожування можуть стати несмачними або навіть небезпечними для здоров'я.
Ви навіть не підозрювали: п'ять продуктів, які ніколи не можна заморожувати
Продукти, які не варто заморожувати / Колаж: Главред, фото: УНІАН, pixabay.com, ua.depositphotos.com

Заморожування більшості продуктів є загальноприйнятою практикою для продовження терміну їх зберігання, але є певні продукти, які непридатні для цього процесу через свої внутрішні властивості.

Заморожування не тільки змінює їхній смак або консистенцію, а й також може призвести до ускладнень зі здоров’ям, які вимагають термінової медичної допомоги. Які продукти не можна заморожувати?

Цілі яйця

Не рекомендується заморожувати яйця в шкаралупі, оскільки рідина всередині може розширитися і шкаралупа трісне, що призведе до неприємної консистенції під час розморожування. Якщо ви хочете заморозити яйця, відокремте білки від жовтків і зберігайте їх у контейнерах, придатних для заморожування.

відео дня

Овочі з високим вмістом води

Такі овочі, як салат, огірок і редис, погано зберігаються в морозилці, оскільки заморожування впливає на їх клітинну структуру.

Молочні продукти з високим вмістом жиру

Такі продукти, як вершки та майонез, не підходять для заморожування через вміст жиру. При розморожуванні вони, ймовірно, розшаруються і матимуть неприємну консистенцію.

Фрукти з великою кількістю води та міцною шкіркою

Фрукти з великим вмістом води, наприклад кавун, не найкраще підходять для заморожування через велику кількість рідини. Насправді, загалом, багато фруктів не рекомендується заморожувати безпосередньо.

Неварена картопля

Свіжу сиру картоплю не слід заморожувати, оскільки заморожування змінює її структуру, що призводить до зміни консистенції під час розморожування. Проте після приготування картоплю можна без проблем заморозити.

Крім того, пам’ятайте, що коли ви заморожуєте продукти, важливо робити це у контейнерах із зазначенням дати, щоб контролювати термін їх зберігання.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти