StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Смачніше, ніж можна уявити: 7 несподіваних варіантів, чим замінити солодке

13 серпня 2023, 03:00оновлено 17 серпня 2023, 18:59
Відмовитися від солодкого непросто, але якщо з певних причин ваша мета – не вживати солодощі, то на цьому непростому шляху допоможуть смачні замінники.
Торт, мармелад, сладости
Чим замінити солодке/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Солодощі найчастіше супроводжують у житті більшість людей, адже ми звикли, що вони приносять радість і дарують приємні емоції. Скільки приємних спогадів може бути пов’язано з улюбленим бабусиним тортом або морозивом у стаканчику, який має "смак дитинства"? Але не усі задумуються, як солодке впливає на організм людини і якої шкоди здоров’ю воно може завдавати. Якщо ви поставили собі за мету відмовитися від таких продуктів у вашому раціоні, то не зайвим буде знати, чим замінити солодке.

Якщо ви вирішили сісти на дієту, дотримуватися правильного харчування, відучити своїх дітей від шкідливої їжі, або маєте інші причини не вживати солодощі, тоді варто підготуватися до цього важливого завдання. Є низка досить смачних продуктів, які допоможуть вам замінити шкідливі солодощі та впевнено триматися на шляху до своєї мети.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Чому не можна викидати сміття в дорогу: що каже древня прикмета

відео дня

Чим замінити шкідливі солодощі

1. Фрукти і ягоди

Це, безперечно, фаворит у цьому списку, адже ягоди і фрукти допоможуть отримати величезну кількість вітамінів та корисних речовин. Але при цьому вони містять у собі фруктозу – натуральний цукор, який допоможе задовольнити потребу у вживанні солодкого.

2. Сухофрукти

Сухофрукти також є дуже корисною альтернативою десертам із цукром, адже вони не тільки солодкі на смак, а й містять у собі велику кількість поживних речовин.

3. Мармелад без цукру

Мармелад без цукру все одно трохи солодкий на смак, адже для його виготовлення використовується пюре фруктів. Але у такому виді продукту набагато менше калорій та вуглеводів, тому він є хорошим замінником для звичайного мармеладу.

4. Натуральна пастила

Така пастила виготовляється методом висушування фруктового пюре в сушилці або духовці. Цей продукт є корисним і поживним десертом, він стане хорошою альтернативою, якщо ви шукаєте, чим замінити солодке, якщо дуже хочеться. Але потрібно стежити, щоб у пастилі, яку ви обираєте, не було додано цукор.

5. Мед

Він стане хорошим замінником цукру у разі, якщо для вас важливо споживати менше калорій. Справа у тому, що мед набагато солодший за цукор, тому ви просто не зможете з’їсти одразу велику його кількість, відповідно – скоротите кількість спожитих калорій, задовільнивши потребу в солодкому.

6. Ароматні спеції

Деякі прянощі, які ми використовуємо у приготуванні їжі, можуть допомогти відмовитися від цукру. Так, замість цукру у деякі страви і напої можна класти корицю, ваніль, кардамон або імбир. Ці спеції надаватимуть особливого смаку і допоможуть менше звертати увагу на те, що страва не містить цукру.

7. Чорний шоколад

Так, у чорному шоколаді теж міститься трішки цукру, але він не такий солодкий, як молочний шоколад. Тому можна вживати невелику кількість чорного гіркого шоколаду, який містить у своєму складі не менше 70 відсотків какао.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти