StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Весняне рівнодення 2024: коли збільшуватиметься світловий день

16 лютого 2024, 14:44
Складіть список завдань і визначте нові цілі для себе, щоб спрямувати свій особистий розвиток і досягнення.
Коли у 2024 році весняне рівнодення
Коли у 2024 році весняне рівнодення / Колаж Главред, фото flickr (Sue Thompson, Michael Stephan)

З часів давнини люди відзначали прихід весни і підготовку до нового сезону сільськогосподарських робіт у день весняного рівнодення. Цей особливий день у році вирізнявся масовими гуляннями і ритуалами, присвяченими поклонінню Сонцю. День весняного рівнодення, що сприймається як початок пробудження природи після зимової сплячки, залишався значущим у свідомості сучасної людини, незважаючи на те, що сьогодні подібні події, на кшталт рівнодення і сонцестояння, не є офіційними святами.

Що таке рівнодення: дата

Під час весняного рівнодення, також відомого як березневе рівнодення, Сонце перетинає небесний екватор, слідуючи екліптикою. Цей перетин призводить до того, що день і ніч мають приблизно однакову тривалість.

У 2024 році День весняного рівнодення заплановано на 20 березня (05:06:03 за київським часом). Після весняного рівнодення тривалість ночі продовжує скорочуватися, а світловий день збільшуватися, поки не настане літнє сонцестояння.

відео дня

Традиції на весняне рівнодення

Для наших предків цей день мав особливе значення і відзначався з великим розмахом. З раннього ранку господині займалися випічкою печива у формі жайворонків і млинців, які прикрашали цукровим сиропом і пшеничними зернами. Перші солодощі були призначені для божества Ведмежого, в надії утихомирити його і захистити чоловіків від хижаків під час полювання.

Після цього всі вирушали на ярмарок, на шляху туди пісні, танці та захопливі ігри наповнювали повітря. Серед них були перетягування каната, стрибки через багаття та гра в городки. Переможців зазвичай вважали захищеними від злих сил природи.

Надвечір на міських площах розгоралися багаття. Вважалося, що високе, яскраве і чисте полум'я забезпечує сите і щасливе життя в новому році. Завершувався день тим, що палаючі колеса котили з гори в річку - символ Сонця.

День весняного рівнодення вважався особливо магічним, і після заходу сонця молоді дівчата приступали до ворожінь. Вони також випікали пряники, в які додавали різні дрібні предмети. Кожен предмет мав своє значення: каблучка обіцяла весілля, монета - достаток, ключ - спадщину, намистинка - вагітність, а сережка - зустріч із коханим.

Що потрібно робити в день весняного рівнодення

Що необхідно зробити:

  • Здійсніть ретельне прибирання у вашому домі, позбувшись зайвих речей або застарілих предметів.
  • Складіть список завдань і визначте нові цілі для себе, щоб спрямувати свій особистий розвиток і досягнення.
  • Висловіть свої особливі та значущі бажання, записавши їх на аркуші паперу. Потім сховайте цей аркуш, використовуючи цей момент, щоб побажати миру та гармонії.
  • Прийміть рішення позбутися негативних думок і образ, а також спробуйте залагоджувати стосунки з вашими близькими.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти