StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Лише "обдаровані" 5% людей здатні на це: потрібно знайти лампочку за 9 секунд

8 листопада 2023, 18:25
277
Лише люди з високим IQ можуть вирішити цей тест на оптичну ілюзію. 5% людей можуть помітити лампочку, заховану серед японських ламп на картинці, за 9 секунд.
Лише 'обдаровані' 5% людей здатні на це: потрібно знайти лампочку за 9 секунд
Чи зможете ви знайти на цьому фото лампочку за 9 секунд? / Колаж Главред, фото: Bright Side, ua.depositphotos.com

Оптична ілюзія - це захоплююче зображення предмета, малюнка або людини, що змінює форму і кидає виклик звичному способу сприйняття речей мозком. Ви, напевно, бачили багато типів оптичних ілюзій, таких як фізичні, фізіологічні та когнітивні ілюзії.

Дослідження показують, що оптичні ілюзії також є частиною галузі психоаналізу, яка проливає світло на те, як ви сприймаєте речі. Звичайний мозок може дивитися на речі або зображення по-різному, формуючи різне сприйняття під кожним кутом. Одну з таких розумних ілюстрацій можна побачити на зображенні, де лампочка ховається серед японських ламп на малюнку.

Лише 'обдаровані' 5% людей здатні на це: потрібно знайти лампочку за 9 секунд
Чи зможете ви знайти на цьому фото лампочку за 9 секунд? / Фото: Bright Side

Вищезгадане зображення було поширене як фото-головоломка для дітей та дорослих. У цій оптичній ілюзії ви можете побачити кілька японських ламп, що висять у повітрі. Однак, серед японських ламп на зображенні ховається лампочка. Ілюзія спонукає глядачів відшукати прихований об'єкт всередині картини, запитуючи: "Тут є щось, що світиться, але це не японська лампа", пише jagranjosh.

відео дня

Стверджується, що лише 5% людей можуть знайти приховану лампочку на цьому зображенні. Це зображення оптичної ілюзії - ще один цікавий спосіб перевірити свій IQ.

Чи знайшли ви приховану лампочку за 9 секунд?

Якщо вам важко знайти приховану лампочку, то ми тут, щоб допомогти. Якщо ви уважно подивитеся на верхній нижній правий бік зображення, то побачите лампочку, що ховається між японськими лампами. Ця оптична ілюзія може показати, наскільки хороший у вас зір.

Для вашої зручності ми виділили приховану лампочку всередині зображення:

Лише 'обдаровані' 5% людей здатні на це: потрібно знайти лампочку за 9 секунд
Правильна відповідь / Фото: Bright Side

Отже, лампочка ховається внизу праворуч серед японських ламп. Це зображення змусило тисячі дорослих чухати потилиці, намагаючись знайти заховану на ньому лампочку.

Дослідження показують, що чим більше ви тренуєте свій мозок складними головоломками, тим розумнішими ви стаєте. Оптичні ілюзії завжди дають захоплююче уявлення про те, як працює наш мозок. Специфічні комбінації кольору, світла та візерунків можуть обдурити наш мозок, змусивши його візуально сприймати те, чого там немає.

Лише люди з високим IQ можуть розв'язати цю оптичну ілюзію. Тільки 3% людей можуть помітити дзвіночок, захований серед ключів на картинці за 11 секунд.

Також Главред розповідав про шалену оптичну ілюзію. Спробуйте знайти цифру "5", заховану серед групи букв англійського алфавіту "S" на малюнку. Тільки люди з високим IQ можуть знайти цифру "5" за 11 секунд.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти