StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Лише 1% людей можуть знайти приховану змію в головоломці: перевірте себе

15 жовтня 2023, 00:09оновлено 16 жовтня 2023, 19:14
1738
Змію на зображенні помітити дуже важко, адже вона майже зливається серед ліан.
Оптична ілюзія
Оптична ілюзія / Колаж Главред, фото Jagran Josh, flickr (Micah Rich)

Оптичні ілюзії та головоломки - це багатозадачні ігри: вони добре розвивають увагу, є цікавим способом провести час, покращити навички вирішення проблем, а також, як показують деякі дослідження, зберігають гостроту розуму з віком.

Наступна головоломка на перший погляд здається простою, але насправді складніше, ніж можна було б припустити, і тільки 1% людей здатний вирішити її всього за сім секунд, пише Mirror.

Якщо ви впораєтеся з цим завданням так швидко, значить, ваша увага до деталей не має рівних.

відео дня

Можливо, вам буде цікаво: Лише геній знайде ножиці на картинці за 10 секунд: складна оптична ілюзія.

Лише 1% людей можуть знайти приховану змію в головоломці: перевірте себе
Оптична ілюзія з птахом і зміями / Фото: Jagran Josh

На картинці зображений тропічний ліс, а десь всередині нього захована змія, яка дуже добре замаскована ліанами. В першу чергу вам кинуться в очі різнокольорові папуги і тропічні птахи, що сидять навколо, тому не варто занадто довго розглядати яскраві пір'я і відволікатися від виконання завдання.

Цей вид головоломок із прихованими об'єктами працює, додаючи до загальної картину безліч дрібних зображень та величезну кількість деталей. Хоча існує три найбільш поширені типи оптичних ілюзій, але цей йде корінням скоріше в мистецтво, ніж в науку.

В даному випадку ліани, за формою нагадують змію, служать своєрідною приманкою або відволікають від пошуку істоти. Використання таких подібних форм може змусити ваш мозок спробувати заповнити прогалини, щоб якомога швидше обробити інформацію, що є на зображенні. Не забувайте, що те, що ми бачимо, насправді відстає від реальності на сотні мілісекунд, оскільки наш мозок повинен сприймати, обробляти і реагувати на те, що бачать очі з величезною швидкістю - іноді це може призвести до того, що він робитиме неправильні припущення.

Отже, якщо вам вдалося знайти змію за сім секунд, ви можете похвалити себе, а також поділитися цією інформацією з усіма знайомими, щоб вони знали, що у вас очі, як в яструба. Якщо ви не знайшли її за сім секунд, але все ж впоралися із завданням, то ви молодець - більшість не змогли б зробити це за такий короткий проміжок часу.

Відповідь на головоломку

Якщо ви все ще шукаєте змію, прокрутіть сторінку вгору і подивіться на загадку ще раз, але ось підказка: зосередьтеся на правій нижній чверті зображення. Якщо ви просто втомилися від спроб або хочете підтвердити свої підозри, відповідь нижче.

Лише 1% людей можуть знайти приховану змію в головоломці: перевірте себе
Оптична ілюзія з птахом і зміями / Фото: Jagran Josh

Ви, напевно, помітили, що змія дуже схожа за відтінком на виноградну лозу, що звисає зліва над нею, але в цілому це один з найбільш тьмяних відтінків на зображенні. А значить, серед майже однакових форм і яскравих відтінків наше око не помітить її.

Крім того, можете спробувати розгадати божевільну головоломку для найуважніших – треба знайти собаку за 5 секунд. Чорно-біле зображення плутає уяву. Однак, якщо бути дуже уважним, суть ілюзії розкривається швидко.

Також розгадайте хитру головоломку для найуважніших, в якій треба знайти гарбуз за 10 секунд. Серед людей, які гуляють по осінньому дворику, потрібно відшукати цілих шість гарбузів. Будьте уважні, гарбуз може перебувати де завгодно.

Інші головоломки:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти