StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Суворо заборонено: чому не можна кидати пельмені в окріп - причина здивує

14 вересня 2024, 05:27оновлено 14 вересня, 17:19
43005
Приготування пельменів може бути непростим через одну з найпоширеніших помилок — кидати їх в окріп. Главред з'ясував, чому не можна кидати пельмені в окріп.
Суворо заборонено: чому не можна кидати пельмені в окріп - причина здивує
Чому не можна кидати пельмені в окріп - відповідь кухарів здивує / Колаж Главред, фото: УНІАН, pexels

Багато господинь стикаються з ситуацією, коли під час варіння пельмені розвалюються або злипаються в каструлі. Ця проблема може суттєво вплинути на зовнішній вигляд і смак страви. Блогерка з YouTube каналу "Секреты домохозяйки" пояснює, чому це відбувається і як уникнути таких неприємностей.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про правила приготування пельменів, рекомендуємо наш матеріал: Навіщо в пельмені додавати оцет: дивовижні властивості інгредієнта.

Чому пельмені розвалюються в киплячій воді

Однією з найпоширеніших помилок при приготуванні пельменів є їх занурення в киплячу воду.

"Часто господині стикаються з проблемою, коли пельмені розвалюються в киплячій воді, а на тарілку доводиться викладати начинку і тісто окремо", - йдеться у відео.

Це відбувається через різкий перепад температури. Коли заморожені пельмені опускають у окріп, тісто швидко лопає, що призводить до руйнування їхньої структури.

"Через перепад температур пельмені лопаються і розвалюються. Краще кидати їх у каструлю, коли вода вже гаряча, але ще не кипить", - підкреслює блогерка.

Дивіться відео про те, чому не можна кидати пельмені в окріп:

Чому пельмені злипаються

Ще одна причина, через яку пельмені можуть злипатися під час варіння, — це наявність крохмалю на їх поверхні. Під впливом киплячої води крохмаль склеюється, що робить пельмені липкими:

"Після занурення пельменів у окріп відбувається склеювання крохмалю, що знаходиться на поверхні тіста. Як результат, пельмені злипаються", - вказує вона.

Цей процес не тільки псує зовнішній вигляд страви, але й знижує її апетитність.

Як правильно варити пельмені

Щоб уникнути проблеми розвалених і злиплих пельменів, варто дотримуватися декількох простих порад. Перш за все, пельмені потрібно спершу замочити в холодній воді на кілька хвилин, а потім кидати їх у воду, що тільки-тільки закипає. Це допоможе уникнути розриву тіста і зберегти їхню форму:

"Пельмені не лопнуть і зваряться дуже смачними, якщо кидати їх у воду, що лише починає закипати, після того, як вони побули кілька хвилин у холодній воді", - радить блогерка.

Також важливо звертати увагу на кількість води в каструлі. Щоб пельмені не злипалися і рівномірно зварилися, слід використовувати достатню кількість води. Для 500 грамів пельменів рекомендується наливати 1,5-2 літри води:

"Пельменям не повинно бути тісно в каструлі. На 500 грамів напівфабрикату потрібно 1,5-2 літри води", - йдеться у відео.

Додатково для поліпшення смаку пельменів можна додати у воду лавровий лист і 2-3 горошини перцю.

Що таке "Секреты домохозяек"?

YouTube-канал "Секреты домохозяек" присвячений практичним порадам і лайфхакам для домашнього господарства. Його авторка ділиться рецептами, ідеями для прибирання, організації простору, збереження продуктів та іншими корисними порадами, які допомагають полегшити побут. Контент каналу орієнтований на господинь, які хочуть оптимізувати свої домашні обов'язки, покращити якість життя та навчитися новим навичкам для більш комфортного ведення господарства. Аудиторія каналу - понад 150 тисяч користувачів.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти