StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Собаки здатні керувати людьми: науковець розкрив секрет їх відданості

12 листопада 2023, 21:57
784
Спеціаліст з поведінки собак сказав, що є причина, чому собаки так віддані своїм господарям.
Собаки здатні керувати людьми: науковець розкрив секрет їх відданості
Чому собаки такі віддані - стало відомо, як пес може керувати людиною / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube / Сніданок з 1+1

Ми всі чули, що собаки - найкращі друзі людини, але наскільки це твердження відповідає дійсності? На думку фахівця з поведінки собак, це може бути дуже навіть правдою, оскільки він стверджує, що існує наукове пояснення того, чому наші чотирилапі друзі такі віддані своїм господарям.

Доктор Клайв Вінн, етолог, що спеціалізується на поведінці собак та їхніх диких родичів, у 2019 році опублікував книгу під назвою "Собака - це любов", в якій проаналізував новаторські дослідження, що пояснюють, чому собаки такі віддані, і як наші стосунки з ними розвинулися до того, якими вони є сьогодні. Він також обговорив, як еволюція собак від вовків до ідеальних мисливських супутників людини уможливила глибину прихильності між нами, пише видання Mirror.

Більше того, доктор Вінн також заявив, що дослідження довели, що протягом тисячоліть собаки розвинули дрібні лицьові м'язи, завдяки яким вони можуть робити свої очі більшими, а брови виразнішими, щоб викликати в нас реакцію турботи - звідси і термін "щенячі очі".

відео дня

Експерт-кінолог сказав, що хотів би зрозуміти, чому наші "стосунки з собаками набагато глибші", ніж з іншими видами, але наполягав на тому, що хоча ваш собачий компаньйон може любити вас, він може "любити майже будь-кого, тварину чи людину". Доктор Вінн, який очолює лабораторію кінології в Університеті штату Арізона, описав це як "непостійну невірність", але пояснює це "безпрецедентною здатністю собак любити".

Під час роботи над книгою він ходив на полювання з собаками в Нікарагуа, щоб вивчити життєво важливу роль, яку відіграють ці тварини. Він сказав: "Я хотів пролити світло на те, як могли виглядати ранні стосунки між людиною і собакою".

Вам також буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти