StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Скільки можна цитрусових в день: кількість, яка може нашкодити

3 січня 2024, 16:23
332
Главред розповість, як не "переборщити" з цитрусовими, щоб не зіпсувати своє самопочуття.
Скільки можна цитрусових в день
Скільки можна цитрусових в день / колаж: Главред, фото: скріншот Тікток, pexels

Повна миска мандарин і нескінченна кількість апельсин - те, що знайоме кожному в розпал зимового сезону. Іноді досить складно зупинитися, адже від смаку мандарин відмовитися досить важко. Незважаючи на те, що будь-які цитрусові корисні для організму, їх велика кількість може нашкодити організму. Ми розповімо, яку оптимальну кількість цитрусових можна з'їсти в день.

Чи можна їсти цитрусові щодня

Навіть враховуючи той факт, що цитрусові містять багато корисних для людини речовин, вживати ці фрукти потрібно обережно. Вся справа в тому, що в них міститься кислота, яка може дратувати слизову оболонку органів шлунково-кишкового тракту і, відповідно, погіршувати самопочуття людини. Через це, особливо важливо не їсти цитрусові натщесерце. Крім цього, речовини, які містяться в мандаринах, можуть руйнувати зубну емаль. Всі ці причини вказують на те, що за кількістю вживаних фруктів варто уважно стежити. Далі ми розповімо, яким воно повинно бути.

Скільки можна цитрусових в день

Для того, щоб не нашкодити своєму організму, варто не їсти більше двох-трьох штук за раз. У тому випадку, якщо захочеться ще, необхідно почекати і зробити перерву перед наступним вживанням. За один день не варто з'їдати більше 5-6 плодів.

відео дня

Що буває від переїдання цитрусових - наслідки для організму

Велика кількість мандарин може привести до того, що людина буде відчувати як мінімум здуття живота. Також той, хто схильний до печії - може відчути її буквально відразу. Крім іншого, надмірність у вживанні цитрусових може "нагородити" загостренням хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Для того, щоб відчувати себе добре і продовжити задоволення, краще просто під час зупинитися і додати в раціон інші смачні фрукти.

Дивіться відео про те, скільки мандарин в день можна з'їсти:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти