StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кому категорично не можна їсти яйця: лікарі дали остаточну відповідь

3 січня 2024, 14:59
Главред з'ясував, кому категорично не можна їсти курячі яйця та до яких наслідків для здоров'я це може призвести.
Кому категорично не можна їсти яйця: лікарі дали остаточну відповідь
Кому не можна їсти яйця - лікарі дали остаточну відповідь / Колаж Главред, фото: pexels

Курячі яйця вважаються одними з найбільш поживних продуктів, оскільки вони містять велику кількість поживних речовин, які необхідні для здоров'я. Однак, деяким людям лікарі не рекомендують споживати яйця з різних причин. Про це розповіла дієтолог Олена Соломатіна

Кому не можна їсти курячі яйця - 5 причин

  • Алергія на яйця: для людей з алергією на яйця споживання яєць може призвести до алергічних реакцій, таких як свербіж, набряк, висипання на шкірі, проблеми з диханням або навіть анафілактичний шок.
  • Холестерин: особам із підвищеним рівнем холестерину у крові може бути рекомендовано обмежити споживання яєць або жовтків, оскільки вони містять холестерин. однак в даний час думають, що холестерин у їжі має менший вплив на рівень холестерину у крові, ніж раніше вважалося.
  • Проблеми зі здоров'ям серця: людям з певними серцевими захворюваннями або ризиком їх розвитку може бути рекомендовано обмежити споживання яєць або жовтків через їх вміст холестерину.
  • Проблеми зі шлунком або кишечником: деякі люди можуть мати проблеми зі здоров'ям шлунково-кишкового тракту, такі як хвороба Крона або коліт, які можуть погіршитися від споживання яєць.
  • Ризик зараження: деякі люди можуть бути більш схильними до зараження бактеріями, такими як сальмонела, яка може бути присутня в недостатньо варених або сирих яйцях. Щоб уникнути зараження, важливо готувати яйця до достатньої температури.

Дієтолог Олена Соломатіна також наголосила, що яєчні жовтки мають жовчогінну дію, тому не варто сильно переживати про жовчнокам’яну хворобу.

"При кислотному рефлюксі яйця категорично не протипоказані, головне не їсти їх перед сном (найпізніше за 3 години до сну). Це пов’язано з тим, що в горизонтальному положенні підвищується ризик викиду кислоти в стравохід. Дітям не можна давати яйця до року, а після року не більше чверті жовтка", – пояснює лікар.

відео дня

Якщо не перетворювати поїдання яєць на спосіб життя, ви отримаєте з них усю необхідну користь, а шкоди - ні. Для більшості людей курячі яйця є добре збалансованим джерелом білка та інших корисних поживних речовин, але якщо у вас є алергія або медичні проблеми, котрі обмежують споживання яєць, вам, можливо, слід уникати їх або обмежити кількість споживаних.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти