StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Цукор не потрібен: швейцарські вчені розробили новий вид шоколаду – смак здивує

1 червня 2024, 02:15
159
Отриманий шоколад містить на 20% більше клітковини і на 30% менше насичених жирів, ніж середньостатистичний європейський чорний шоколад.
Цукор не потрібен: швейцарські вчені розробили новий вид шоколаду – смак здивує
Швейцарські вчені винайшли новий вид шоколаду / колаж: Главред, фото: pixabay

Швейцарські вчені винайшли абсолютно новий вид шоколаду, який виготовлений з "какао-желе". У новому рецепті використовується більше какао-бобів, що робить його більш здоровим та екологічно чистим, повідомляє New Atlas.

Варто підкреслити, що зазвичай шоколад виготовляється з какао-бобів, змішаних з невеликою кількістю м'якоті, яка утримує їх у центрі плоду. Потім цю какао-масу змішують з цукром, сухим молоком та іншими інгредієнтами, залежно від того, наскільки темним є шоколад. Але, звісно, додавання великої кількості цукру означає, що шоколад не є особливо здоровою закускою, а екологічні та економічні проблеми вказують на те, що ми можемо зіткнутися з глобальним дефіцитом шоколаду.

Однак, новий рецепт шоколаду від дослідників з Швейцарської вищої технічної школи Цюріха потенційно може вирішити ці проблеми. Ключовим моментом є використання більшої кількості матеріалів з какао-бобів, які зазвичай викидаються, включаючи більшу частину м'якоті, а також внутрішню оболонку лушпиння. Все це змішується для отримання так званого "какао-желе", яке є настільки солодким, що може замінити цукрову пудру в більшості рецептів шоколаду.

відео дня

Щоб знайти правильну концентрацію, знадобилося багато спроб і помилок. Зрештою, команда зупинилася на рецептурі, яка може містити до 20% какао-желе, що за результатами сліпих дегустацій, проведених з групою кваліфікованих експертів, має хороший смак, подібний до існуючого чорного шоколаду.

Отриманий шоколад також містив на 20% більше клітковини і на 30% менше насичених жирів, ніж середньостатистичний європейський чорний шоколад. Це може призвести до того, що шоколад стане менш шкідливим для здоров'я.

Однак, перш ніж желейний шоколад з какао-плодів потрапить на полиці супермаркетів, необхідні інфраструктурні зміни, щоб виробники шоколаду мали можливість інтегрувати його у свої робочі процеси.

Що відомо про шоколад?

Шоколад — клас продуктів харчування, переважно кондитерських виробів, що виготовляються з використанням плодів какао. Шоколад багатий на алкалоїди, такі як теобромін і фенетиламін, що визначають його фізіологічну дію на організм людини. Зокрема шоколад впливає на рівень серотоніну, а за деякими даними, він може знижувати кров'яний тиск. Чорний шоколад, найбагатший на продукти какао, зараз активно рекламується як джерело антиоксидантів, що можуть позитивно впливати на здоров'я, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти