StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Причина неочевидна: чому не можна викидати котячі фекалії в унітаз

9 квітня 2024, 19:58оновлено 10 квітня, 12:53
Ветеринар попередив власників собак і котів, що не слід змивати фекалії своїх улюбленців у власний унітаз, оскільки це може спричинити цілу низку проблем.
Причина неочевидна: чому не можна викидати котячі фекалії в унітаз
Чому не можна викидати котячі фекалії в унітаз - причина неочевидна / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube, ua.depositphotos.com

Утримання домашнього улюбленця пов'язане з багатьма обов'язками, але він може принести величезну кількість радості в життя свого господаря і стати важливою частиною будь-якої сім'ї.

Однак, один з обов'язків, до якого звикне кожен власник - це піклуватися про прибирання відходів з лотка свого пухнастого друга, і як би не хотілося змити їх. Однак, один ветеринар попередив, що це може бути дуже небезпечно, і заявив, чому власники ніколи не повинні цього робити, незважаючи на те, що люди думають, що це прийнятно, повідомляє Mirror.

Ветеринар Бен опублікував відео на TikTok, підписавши його: "Згідно з англійським повір'ям, ви не повинні змивати фекалії свого домашнього улюбленця в унітаз! Ви коли-небудь це робили?" У верхній частині відео він попередив: "Не змивайте випорожнення вашого кота чи собаки в унітаз".

відео дня

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, чому кіт може агресивно себе поводити із своїм господарем, рекомендуємо наш матеріал: Чому кіт кусається, коли його гладять: причин може бути декілька.

Власники домашніх тварин витрачають місяці свого життя, намагаючись навчити своїх собак і котів робити трюки, де їсти і, можливо, найважливіше, де какати, але Бен пояснив, що в розділі поширених запитань на веб-сайті Anglian Water написано, що "ні, ви не можете змивати фекалії будь-яких тварин в унітаз".

Вони кажуть, що це пов'язано з наявністю "токсокар". Це "паразит у фекаліях тварин, який стійкий до високих температур і суворих умов, що виникають на кінцевому етапі обробки використаної води".

"Токсикара викликає занепокоєння тому, що вона є зоонозом, тому ми можемо підхопити її, і діти, зокрема, сприйнятливі до неї. Люди є так званими проміжними господарями для токсокарій, що означає, що дорослі гельмінти не розвиваються в нашому кишечнику, але відбувається те, що ми випадково проковтуємо яйця (з частинками калу), які вилуплюються в личинки, і вони пересуваються в нашому організмі", - вказує він.

Дивіться відео про те, чому не можна висипати котячі або собачі випорожнення в унітаз:

@ben.the.vet According to Anglian water, you shouldnt flush your pet’s poo down the toilet! Have you ever done this?? #LearnOnTikTok#toilet#vegetarian#dogsoftiktok♬ POPOPOPOPO - ?

За його словами, одна з форм цього явища у людей називається вісцеральним синдромом, коли личинки мігрують всередині внутрішніх органів, таких як печінка.

"Інша форма - це очні міграції, коли личинки потрапляють в око і викликають пошкодження сітківки, що потенційно може призвести до втрати зору. Ці стани, на щастя, зустрічаються рідко, але регулярна вакцинація вашого кота чи собаки зменшить ймовірність того, що вони скинуть ці яйця", - зазначив ветеринар.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти