StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому в спеку п'ють гарячий чай: мало хто знає справжню причину

14 липня 2024, 15:32оновлено 26 липня, 16:11
3734
Насправді часто охолодитися у спеку може допомогти не холодний, а гарячий напій – лікарка пояснила, як це працює.
Девушка, чай
Чому в спеку п'ють гарячий чай/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

У спекотну погоду вода та різноманітні напої стають справжнім спасінням, щоб втамувати спрагу та відчути прохолоду. Але для того, щоб покращити свій стан у спеку, не завжди п’ють лише холодні чи прохолодні напої. Мало хто знає, чому п'ють гарячий чай у спеку. А така традиція, яка існує у багатьох країнах, має свій глибокий сенс.

Радимо також прочитати матеріал: Скільки потрібно варити раків: важливі правила, які варто знати перед приготуванням

Сімейна лікарка Марія Вітковська у "Сніданку з 1+1"розповіла, чому в спеку корисно пити гаряче і який результат це може дати. Також вона пояснила, у яких випадках гарячий напій не дасть ніякого результату.

"Східні жителі люблять використовувати гарячий чай. Але там як це працює? Ми просто пришвидшуємо кількість виділення поту. Ми пришвидшуємо цей процес, і за рахунок потоку повітря випаровування також збільшується. Але це не працює, якщо, наприклад, на вулиці дуже висока вологість – піт просто буде стікати по тілу і крапати на підлогу…", – зазначила лікарка.

У той же час дієтолог Олександр Кущ у "Сніданку з 1+1" пояснив, що краще пити в спеку – гаряче чи холодне. За його словами, найкращим вибором буде прохолодний напій.

"Прохолодне. Я вам скажу, прохолодна рідина добре переміщається зі шлунка в кишечник. Це добре знають спортсмени-марафонці, а також у кого тривалі велопробіги тощо – ніколи не пити теплу воду. Вода 10-12 градусів буде ідеальною", – зазначив лікар.

Дивіться відео про те, що їсти та пити, коли на вулиці +30:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Раніше Главред розповідав, що треба пити, коли дуже спекотно. Щоб врятуватися від спека, не варто пити крижану воду – це може бути не тільки неефективно, а й небезпечно. Лікарка розповіла, що пити, щоб не було жарко.

Також раніше ми розповідали, як захиститися від дуже високих температур повітря і як надати першу допомогу собі або іншим людям у разі теплового удару.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти