StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Скільки потрібно варити раків: важливі правила, які варто знати перед приготуванням

25 липня 2024, 16:15оновлено 26 липня, 16:13
229
Щоб раки вийшли смачними, потрібно під час приготування дотримуватися низки важливих правил.
Варенные раки
Як правильно варити раків/ колаж: Главред, фото: klopotenko.com, скрін

Варені раки є улюбленою стравою багатьох людей, проте не усі знають, як правильно варити раків і яких важливих правил варто дотримуватися під час цього процесу.

Радимо також прочитати матеріал: Десерт, що поверне в дитинство: як приготувати домашню халву дуже швидко і просто

Автори YouTube-каналу "Маленька господинька" у своєму відео розповіли, як варити раків і скільки потрібно солі на 1 кг раків.

Наступні пропорції будуть вказуватися із розрахунку на 1 кг раків.

Потрібно взяти 1 кг живих раків, помістити їх у велику ємність і залити холодною водою. Залишити їх так стояти на 30-60 хвилин.

Закип’ятити 2-2,5 л води. Додати у воду 150 г солі, 2 лаврових листочки, 3 горошинки духмяного перцю і 10 горошинок чорного перцю. Далі у воду також покласти пучок свіжого кропу. Усі інгредієнти переколотити.

Після цього у воду класти раків. Стежити за тим, щоб вода їх повністю покривала.

Дивіться відео про те, як правильно варити раків:

Скільки потрібно варити раків

Раки повинні варитися упродовж 15-20 хвилин, зазначається у відео.

Як варити раків – рецепт відомого кухаря

Відомий український кухар Євген Клопотенко розповів, що м'ясо раків не тільки смачне, а й корисне, адже шийки цієї тварини містять багато білка. Також таке м'ясо є джерелом жирних кислот, заліза, селену, міді, ніацину (нікотинової кислоти).

Також Клопотенко зазначив, що якщо ви не хочете варити живих раків, то можна приготувати їх іншим способом. Можна покласти раків на деякий час у морозильну камеру, а вже після цього розморозити і варити.

"Є кілька секретів, як готувати раків, щоб м‘ясо вийшло смачним. По-перше, воду треба дуже добре посолити, не бійтеся пересолити, вона має бути дуже насиченою. По-друге, обов‘язково додайте спеції. У нас традиційно додають кріп. Та я вирішив трохи поекспериментувати й додати насіння кропу. Скажу вам, що смак та аромат таких раків складно передати словами", – зазначив кухар.

Згідно з рецептом Клопотенка, на 1 кг живих раків потрібно 1 літр води, 1-2 столові ложки насіння кропу, 3 столові ложки солі, 2-3 лаврових листки, 5-6 горошин духмяного перцю, 500 мл темного пива, 1-2 лимони.

Потрібно налити в каструлю воду і пиво. Далі додати сіль. Солі потрібно додавати із розрахунку 1 столова ложка на 0,5 л рідини – рідина повинна бути трішки пересоленою, тоді смак раків буде насиченим.

Після цього треба додати насіння кропу, лавровий лист і перець. Довести рідину до кипіння.

У киплячу рідину покласти раків. За порадою Клопотенка, варити їх потрібно 12-15 хвилин.

"Викладіть готових раків на тарілку. Але це не обов‘язково робити відразу, можна залишити для насичення ароматами ще на 15 хвилин. Бульйон перелийте в іншу ємність і теж подавайте до раків, щоб їх їли з цією рідиною. Це як соус, так як раки сухі, він надає соковитості. Можна подавати з лимоном і грейпфрутом", – додав кухар.

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти