StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Чому в "хрущовках" в СРСР встановлювали двоє вхідних дверей: несподівана відповідь

1 жовтня 2024, 17:46
675
Попри свою просту архітектуру, хрущовки мали кілька цікавих особливостей, одна з яких – наявність двох вхідних дверей у квартирах.
Чому в 'хрущовках' в СРСР встановлювали двоє вхідних дверей: несподівана відповідь
Навіщо в СРСР ставили по двоє вхідних дверей у квартиру / Колаж: Главред, фото: uk.wikipedia.org, facebook.com/takihumor

Хрущовки – це типові будинки, які стали символом масової забудови в Україні та інших країнах СРСР у 1950-1960-х роках під час правління Микити Хрущова. Ці будівлі зводилися з метою термінового вирішення житлового питання, що постало в той час, коли чисельність населення зростала, а доступне житло було вкрай необхідним. Хрущовки мали просту архітектуру, але разом із цим їх конструкція містила кілька унікальних елементів.

Архітектурні особливості хрущовок

Одна з особливостей хрущовок – це наявність двох вхідних дверей у квартирах. Спочатку, коли хрущовки тільки почали зводитися, передбачалися лише одні дерев’яні двері. Однак, такі двері мали серйозні недоліки: вони не забезпечували належної теплоізоляції, і холодне повітря безперешкодно проникало в квартири. Крім того, тонка дерев’яна конструкція не могла ефективно захистити мешканців від звуків, які доносилися з коридору.

Проблеми з теплоізоляцією та звукоізоляцією

Мешканці хрущовок часто стикалися з дискомфортом у своїх домівках, особливо в зимовий період. Багато хто з них замерзав у власних квартирах, оскільки стандартні двері не могли зупинити холод. Щоб поліпшити ситуацію, люди намагалися обшити двері різними матеріалами, такими як дерматин чи поролон.

відео дня

Однак ці заходи часто виявлялися неефективними, тому скарги від мешканців продовжували надходити. Це, врешті-решт, змусило владу прийняти рішення про зміну конструкції вхідних дверей, пише OBOZ.UA.

Встановлення двох вхідних дверей

У багатьох хрущовках почали встановлювати двоє вхідних дверей. Ця нова конструкція принесла значні переваги. По-перше, наявність двох дверей створювала додатковий бар'єр для холодного повітря. Між дверима утворювався повітряний прошарок, який слугував природним ізоляційним шаром, зменшуючи втрати тепла.

По-друге, нові двері забезпечували кращу звукоізоляцію. Мешканці хрущовок більше не відчували дискомфорту від звуків, що доносилися з коридору, т- розмов сусідів чи звукії кроків.

Що таке "хрущовки"?

Хрущовки — зазвичай п'ятиповерхові панельні і цегляні будинки без технічного поверху, ліфта й сміттєпроводу, що почали масово споруджуватися в СРСР під час правління Микити Хрущова, за що і отримали в народі його ім'я.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти