StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому сльози солоні: несподівана відповідь просто вб'є наповал

9 листопада 2023, 02:00оновлено 9 листопада 2023, 14:08
1336
Чому у людини сльози солоні - очевидна відповідь, про яку мало хто здогадувався.
сльоза
Який орган відповідає за сльози / Колаж: Главред, Фото: Рixabay / Counselling, Рixabay / innamykytas

Напевно кожен з нас хоча б раз в житті мимоволі пробував сльози на смак. При цьому у сліз є характерний солоний присмак.

Відповідь на питання про те, чому сльози у людей солоні, закладені самою природою. Справа в тому, що в людському організмі практично кожен орган містить певну кількість солі.

Чому у людей сльози солоні

Читайте наш матеріал: "Чим відрізняється морська харчова сіль від звичайної".

відео дня

Якщо поглянути на питання виключно по-науковому, то відповідь очевидна, адже майже на 100% людські сльози складаються з води. При цьому буквально 1% в їх складі займають різні неорганічні речовини.

Причому серед яких виділяється і хлорид натрію, більш відомий як кухонна сіль. Саме його наявність надає людським сльозам всім відомий солоний присмак.

Чому сльози солоні - прикмети

За деякими спостереженнями, на солоність сліз може впливати настрій людини, яка плаче. При цьому на думку окремих ендокринологів, найбільш солоними сльози бувають у людей, які плачуть з жалості до себе самих. При цьому здавна вважається, що найбільш солоними сльози виходять, коли людина плаче від горя.

Як сльози впливають на психіку

Незважаючи на удаване протиріччя, плач за спостереженнями підвищує настрій і гармонізує емоції. Про це говорять і фахівці. Відзначається, що спостерігаються навіть такі несподівані наслідки як те, що сльози втихомирюють больові відчуття і навіть впливають на підвищення настрою.

При цьому пояснення досить просте – на фізіологічному рівні плач сприяє прискореному диханню, що в свою чергу насичує організм киснем. Фахівці додають, що в підсумку приплив свіжого повітря допомагає по-іншому поглянути на будь-яку складну ситуацію.

У чому користь плакати

Глибокий плач здатний чинити помітний вплив на організм людини, що підтверджують авторитетні медичні дослідження. Адже зі сльозами організм очищається від гормону стресу кортизолу.

У той же час сльози виробляють такі речовини як окситоцин і серотонін. Це своєрідні гормони щастя, тепла і прихильності, які мають антимікробну дію завдяки лізоциму.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти