StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Несподівана відповідь: ось із чого насправді виробляють родзинки

20 лютого 2024, 16:00оновлено 23 лютого, 09:54
3554
Родзинки, смородина та кишмиш - це сухофрукти, але це не одне і те ж саме. Їх відрізняють певні якості, і вони всі різні, коли справа доходить до смаку.
Несподівана відповідь: ось із чого насправді виробляють родзинки
Із чого роблять родзинки - сорти винограду для сушіння / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, pexels

Більшість з нас колись їли родзинки. Для перекусу, у тістечку чи у вигляді посипаних ягід - цей фрукт присутній у багатьох стравах. Але чи знаєте ви, що це за фрукт? Про це повідомляє The Sun.

Виявляється, деякі люди жили довгий час, навіть не замислюючись над тим, з чого зроблені сухофрукти. Якщо ви не знали, то родзинки - це сушений білий виноград сорту Москатель.

Експерти вказують на те, що його використовують у багатьох традиційних рецептах тортів і пудингів.

відео дня

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, чим можна замінити солодке, рекомендуємо наш матеріал: Смачніше, ніж можна уявити: 7 несподіваних варіантів, чим замінити солодке.

Але це не те ж саме, що смородина або кишмиш, хоча вони можуть виглядати схоже. Коли цей виноград сушать, він стає темним, щільним і наповненим солодким смаком. Основні місця, де вирощують цей виноград - США, Туреччина, Греція та Австралія.

"Цікава особливість родзинок полягає в тому, що вони можуть вбирати в себе інші смаки. Ось чому деякі люди люблять замочувати його в ароматизованих алкогольних напоях, таких як бренді або амаретто зі смаком мигдалю, перед тим, як використовувати його в кулінарії, оскільки це робить готову страву ще смачнішою", - наголошують фахівці.

Крім того, вони суттєво відрізняються від смородини, а смородина, про яку ми говоримо, є різновидом сухофруктів, і її не слід плутати з м'якою смородиною, наприклад, з чорною смородиною.

Смородина, про яку ми говоримо, - це темна, чорна смородина, яку ви часто зустрічаєте у тортах. Вона є ключовим інгредієнтом класичних страв, таких як "Плямистий дік" або торт "Екклз".

Експерти додають, що ця смородина насправді є сушеним темно-червоним виноградом без кісточок, часто відомим як чорний коринфський виноград. Після сушіння цей виноград перетворюється на чорний, зморщений, солодкий, насичений ароматом плід.

Вперше цей виноград почали вирощувати на півдні Греції, зокрема на острові Занте, тому в США його іноді називають смородиною Занте.

"Назва "смородина" походить від стародавнього міста Коринф, але деякі люди називають її по-іншому, наприклад, коринфські родзинки або коринфський родзинки. У Великобританії та Ірландії більшість людей називають її просто смородиною", - зазначається в матеріалі.

Тим часом кишмиш, також відомий як золоті родзинки або родзинки кишмиш, - це сушений білий виноград, але без кісточок. Він має золотистий колір і зазвичай набагато пухкіший, солодший і соковитіший, ніж інші сорти родзинок.

"Вони можуть вбирати інші аромати, але не так добре, як звичайні родзинки. Вони також здебільшого виробляються в Туреччині", - кажуть експерти.

Незважаючи на те, що всі вони є різновидом сушеного винограду, всі вони мають індивідуальний смак. Це означає, що кожен з них додасть щось своє у ваші рецепти.

Іноді їх можна замінювати один одним під час приготування, але якщо ви хочете, щоб сухофрукти ввібрали в себе багато смаку, з цього правила є винятки.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти