StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не з цегли: з чого насправді будуть будинки в США - матеріали здивують

13 серпня 2024, 17:32оновлено 14 серпня, 14:48
1574
У США будинки з цегли будують рідко через причини, що стосуються клімату, економіки та будівельних традицій. Главред з'ясував, з чого будують будинки у США.
Не з цегли: з чого насправді будуть будинки в США - матеріали здивують
Чому в США не будують будинки із цегли - несподіване рішення / Колаж Главред, фото: pexels, УНІАН

Чимало американців надають перевагу сталі або дереву при будівництві будинків, адже ці матеріали мають ряд переваг порівняно із цеглою та каменем. Американка, авторка YouTube каналу "Wanted Adventure" вирішила дослідити, чому в Америці вкрай рідкро будують будинки з цегли.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві закони та правила в інших країнах світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф 1000 євро: чому в Швейцарії не можна змивати унітаз після 22:00.

Чому будинки в Америці будують не з цегли

За її словами, будинки в Америці будують з дерева, тому що в Америці багато дерева.

"Особливо, коли європейці вперше оселилися там з величезними лісами навколо, деревина була просто одним з найпоширеніших і легкодоступних ресурсів. Тож цілком логічно, що вони почали будувати будинки з нього. І коли ви починаєте робити щось одним способом, іноді ви просто застряєте в цьому способі", - робить висновок вона.

Блогерка також припустила, що будівельники, які будували будинки з дерева навчили наступне покоління будівельників, як будувати з такого ж матеріалу і, так далі.

"Американці також навчилися любити те, як виглядають дерев'яні будинки. В той час як в Європі розвиваються технології кладки", - вказує вона.

Дивіться відео про те, чому будинки в США не будуть з цегли:

Чи можуть будинки з цегли витримати торнадо

Вона також вказує на те, що часто чує у зв'язку з питанням про дерев'яні будинки в США, що якби в Америці будували будинки з каменю, як це роблять люди в Німеччині, то торнадо не руйнували б їх.

"Однак, для того, щоб дійсно побудувати будинок, захищений від торнадо, просто зробити будівлю з каменю, бетону, цегли, буквально взяти будівлю з бетону посеред Мюнхена і поставити її на Алеї Торнадо на шляху справді сильного торнадо, цього буде недостатньо", - сказала вона.

Блогер додає, що торнадо створюють дуже сильні вітри, і з цими вітрами вони піднімають величезні об'єкти, такі як автомобілі, вантажівки та автобуси, і кидають їх у повітря.

"Отже, торнадо-стійкі будинки потрібно будувати так, щоб вони витримували не лише сильний вітер, але й автобус, який летить на нього зі швидкістю 200 миль на годину, тобто близько 320 кілометрів на годину. Тож так, просто побудувати будинок з бетону або каменю не зробить його торнадо-стійким. Вам знадобиться спеціальний дизайн і спеціальні матеріали, вікна, двері, які могли б витримати автобус, що мчить на них зі швидкістю 320 і більше кілометрів на годину, і які могли б витримати тиск, що створюється цими вихровими вітрами", - йдеться у відео.

Крім того, це було б величезною справою і коштувало б чималих грошей, тому що Алея Торнадо дуже велика та навіть набагато більша за всю Німеччину.

Що відомо про YouTube-канал "Wanted Adventure"

"Wanted Adventure" - YouTube-канал, який веде блогерка на ім'я Дана. Дівчина у відео розповідає культурні відмінності між Німеччиною та США, а також про свій особистий досвід американця, який живе в Німеччині.

З чого будують будинки в Америці

Експерти із Abstract Masonry Restoration наголошують, що після Другої світової війни суспільні тенденції почали відходити від використання цегли в житловому будівництві через бажання споживачів середини століття мати заміські будинки, які естетично відрізнялися від міських аналогів. Крім того, зміни в будівельних нормах означали, що використання цегли більше не було обов’язковим, що означало менший попит на матеріал, а також на мулярів, необхідних для його встановлення.

"Поточний економічний ландшафт ще більше підкреслює цю зміну. На сучасному ринку житла мурування вже не є рентабельним варіантом. Використання сталі для будівництва є більш економною альтернативою порівняно з наймом мулярів, купівлею цегли та витратами на монтаж", - роблять висновок вони.

Економіст Джон Бінклі на форумі Quora зазначає, що цегла і камінь набагато дорожчі, набагато менш гнучкі та універсальні, особливо для майбутніх доповнень і модифікацій, не "забезпечують кращий захист", і навіть не служать довше в значущому або корисному сенсі.

"Каркасне будівництво дасть вам набагато більший будинок за ваш бюджет, ніж якби ви будували з цегли або каменю. Каркасні будинки, при належному догляді, служать нескінченно довго, а цегляні будинки також потребують догляду, який є надзвичайно дорогим. Каркасні будинки також набагато універсальніші, і їх набагато легше модифікувати в майбутньому, оскільки вподобання людей і технології змінюються", - пише він.

За його словами, у США змінилися вподобання щодо способу життя, так що, наприклад, люди більше не хочуть мати окремі кухні та їдальні (вони хочуть будинки "відкритої концепції" з багатофункціональними "великими кімнатами").

"Значне збільшення кількості електроприладів збільшило потребу в додатковій електропроводці. Такі вподобання можна легко реалізувати в універсальних каркасних будинках", - каже економіст.

Також, каркасні будинки також набагато легше ізолювати, тому вони краще справляються як з холодом, так і зі спекою, ніж цегляні або кам'яні.

Що таке Quora

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти