StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

На законодавчому рівні: чому Кіндери заборонені у США

7 квітня 2024, 15:19
Цікаво, що в сусідніх країнах, таких як Канада та Мексика, яйця легальні, проте його не можна ввозити до США.
чому Кіндери заборонені в США
Чому Кіндери заборонені в США / Колаж Главред, фото: pixabay.com, скріншот YouTube

Кіндер-сюрприз у США дійсно перебуває поза законом. Незважаючи на те, що діти по всьому світу обожнюють цей шоколад з іграшкою всередині, на полицях американських магазинів його не знайти. Ба більше, ввезти шоколадні яйця в США майже неможливо.

Чому Кіндер сюрприз заборонений у США?

Річ у тім, що яйця Кіндер-сюрпризи порушують федеральний закон про безпеку продукції, відомий як Закон про харчову, лікарську та косметичну безпеку (FPLC). Згідно з цим законом, продукти не повинні містити "нехарчові речовини". У випадку Кіндер-сюрпризу це прихована іграшка всередині шоколадної оболонки.

Кіндер-сюрприз

Кіндер-сюрприз - яйце з шоколаду з сюрпризом, що містить всередині іграшку. Торгова марка належить італійській компанії Ferrero.

відео дня

Харчова оболонка яйця Кіндер-сюрприз не вважається достатнім захистом для предметів, що знаходяться всередині. Тому цей продукт вважається потенційно небезпечним для дітей, особливо для тих, хто молодший за три роки. Через ризик задухи Кіндер-сюрприз був заборонений у США з моменту його створення 1974 року.

Цікаво, що в сусідніх країнах, таких як Канада та Мексика, яйця легальні, проте його не можна ввозити до США. Наприклад, подружжю, яке повернулося до Сполучених Штатів із Канади, виписали штраф у 12 тисяч доларів за спробу ввезти в країну 10 яєць для своїх дітей шкільного віку, пише блогер на сайті Spar.

Хоча такі жорстокі покарання рідкісні, у більшості випадків яйця просто конфіскують працівники митних служб. Наприклад, одного разу чоловік-контрабандист, який регулярно перевозив Кіндер-сюрпризи через кордон, попався на митниці.

Йому навіть дозволили в'їхати в країну з іграшками, які були всередині яєць. Однак митники змусили чоловіка з'їсти всі 20 шоколадних яєць.

У 2018 році компанія Ferrero все-таки вирішила підкорити американський ринок і представила різновид яйця під назвою Кіндер Джой. Ці ласощі також складаються з двох частин: одна їстівна, солодка, а інша - іграшка. Однак у "Кіндер Джой" іграшка лежить окремо (а не всередині шоколадної шкаралупи), а шоколад у ній представлений у вигляді крему, а не твердого шоколаду. Цього виявилося достатньо, щоб обійти закон 1938 року.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти