StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не без ризику: що відбувається з тілом після стояння на цвяхах

18 липня 2024, 18:55оновлено 18 липня, 19:29
132
Стояння на цвяхах досить незвична практика, яка останнім часом привертає все більше уваги. Тож варто з'ясувати, у чому користь стояння на цвяхах.
Гвоздестояние
Навіщо люди стоять на цвяхах / Колаж: Главред, фото: flickr, скрін з відео

Сьогодні існує чимало практик, що привертають увагу шукачів духовного просвітлення та фізичної витривалості. Багатьох цікавить питання, навіщо люди стоять на цвяхах. Насправді, як пише Medium, практика стояння на цвяхах має глибоке коріння в різних культурах і духовних традиціях.

Його зазвичай асоціюють з індуїстськими садху, яких в Індії шанують аскетами. Садху використовують широкий спектр аскетичних практик, щоб досягти духовного пробудження, і одна з цих практик передбачає стояння на цвяховому ложі.

На перший погляд стояння на цвяхах може здатися болючим і навіть небезпечним. Однак, коли людина рівномірно розподіляє свою вагу по цвяхах, тиск на кожну точку ніг значно зменшується. Цей принцип у поєднанні з інтенсивною концентрацією та медитацією дозволяє витримувати практику тривалий час без шкоди.

відео дня

Стояння на цвяхах часто також сприймається як перевірка розумової та фізичної дисципліни. Вважається, що ця практика очищає розум, підвищує концентрацію та покращує духовне усвідомлення. Практикуючі входять у глибокий медитативний стан, стоячи на цвяхах і долаючи відчуття болю.

Чому люди плачуть на цвяхах

Вважається, що прояв емоцій на цвяхах — спосіб відволіктися від болю та є показник щирості з собою. Насправді люди досить часто плачуть під час цієї практики. Таким чином виходить вся напруга, що накопичилася.

Чим шкідливо стояти на цвяхах

Якщо не дотримуватися певних правил, то стояння на цвяхах може перетворитися на шкідливу практику. Зокрема, це може статися, якщо використовувати неякісну дошку, цвяхи розташовані на різній відстані один від одного, або погано відкалібровані, чи цвяхи мають іржу та задирки.

Кому протипоказане цвяхостояння

Стояння на цвяхах доступне майже усім, виключення лише для тих, у кого є відкриті рани на стопах, вагітних або матерів, що годують грудьми, людей із підвищеною температурою, епілепсією в анамнезі, інсультом та інфарктом перенесеними менше ніж 6 місяців тому, або ж сп'янілих.

Що таке Medium?

Medium — платформа для електронних публікацій, створена співрозробником Blogger та співзасновником Twitter Еваном Вільямсом і запущена у серпні 2012 року. Доступна будь-яким користувачам на безоплатній основі та відзначається можливістю простими засобами оформляти публікації на професійному дизайнерському рівні, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти