StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Називати дитину на честь родичів не можна: стало відомо, як ім'я впливає на долю

19 грудня 2023, 16:13оновлено 20 грудня 2023, 15:29
4341
Главред з'ясував, чи можна називати дітей на честь близьких або далеких родичів та як це впливне на долю новонародженого.
Називати дитину на честь родичів не можна: стало відомо, як ім'я впливає на долю
Чому не можна називати дитину на честь родичів - як ім'я впливає на долю / Колаж Главред, фото: pexels

Назвати дитину на честь предків - це питання особистого вибору кожної родини, і в цьому немає жодних загальних заборон або правил. Однак, деякі люди можуть уникати цього підходу з різних причин. Наприклад:

  • Унікальність ідентичності: батьки можуть хотіти, щоб ім'я їхньої дитини було унікальним і відображало її власну ідентичність, незалежно від імені предка.
  • Зміна традицій: у деяких сім'ях може бути традиція називати дітей на честь конкретних предків, тоді як у інших ця практика може бути менш поширеною або навіть не привітною.
  • Бажання створити свій шлях: деякі батьки можуть хотіти, щоб їхня дитина мала свою власну історію та шлях, незалежний від імені чи ідентичності предків.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, які імена будуть популярні в 2024 році та як назвати вашу дитину, рекомендуємо наш матеріал: Як назвати дитину в 2024 році: забуті імена знову в тренді.

Кожна родина має власні мотиви та цінності, які враховуються при виборі імені для дитини.

відео дня

Однак, експерт із розбору родових сценаріїв і програм Олена Латипова вказує на те, що називати новонароджених на честь предків можна, але це може вплинути на вашу дитину. Про це вона написала у своєму Instagram.

Як вибір імені може вплинути на дитину?

За словами експертки, свого часу було прийнято називати дитину на честь предка. І навіть сьогодні подібних випадків чимало. Якщо предки є зразком для наслідування, живуть благополучним життям, сповненим любові та мудрості, то можна сказати, що дитині пощастило.

"Але зазвичай ім'я дають дитині в пам'ять про предків, які пережили важку долю, в пам'ять про померлого і т. д. Все це накладає кармічне навантаження при народженні дитини і створює прихильність до долі цього предка", – пояснює Олена.

Як приклад вона наводить ситуацію, коли у чоловіка помирає мати, і він називає свою дочку на її честь, тим самим передаючи їй долю матері та відповідальність за підсвідоме значення через ім’я: "Я очікую, що ти будеш мати її риси характеру", "Я хочу, щоб ти була схожа на мою маму і поводилася як моя мама", тощо. За словами експертки із родових сценаріїв, це негативно впливає на долю дитини.

На честь кого не прийнято було називати дитину в давнину

У Київській Русі до вибору імені для дитини підходили дуже ретельно. Дитині не можна було давати ім'я того, хто помер від хвороби. Також у давні часи було прийнято не називати новонароджених на честь людей з поганою репутацією.

На Русі дітям часто давали відразу два імені, і тільки батьки знали друге ім'я. За народними прикметами, це робилося для того, щоб захистити дитину від біди і лихого ока. Зазвичай, поки дитину не охрестять, батьки не мали права нікому говорити, як звати дитину.

Вам також буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти