StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Мурахи триматимуться подалі від дому: чоловік розповів, як позбутися комах

15 квітня 2024, 14:08
Мурахи не завжди залишаються на вулиці – навесні вони часто потрапляють до приміщень, проте від них легко позбутись копійчаними засобами.
Мурахи триматимуться подалі від дому: чоловік розповів, як позбутися комах
Як захистити свій дім від мурах / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Мурахи є одними з найпоширеніших шкідників, які часто можна побачити у будинках з середини весни до кінця літа. Навесні мурахи з'являються у відповідь на низку факторів, зокрема через підвищення температури та подовження світлового дня, пише Еxpress.co.uk.

Якщо вас цікавлять поради щодо боротьби із шкідниками, прочитайте матеріал Главреду: Мурахи зникнуть назавжди: експерт назвав мегаефективний спосіб.

З підвищенням температури мурахи активізуються і починають шукати їжу. Крім того, у цей час вони розмножуються, а тому збільшується кілість мурах у колонії.

відео дня

Щоб зупинити "вторгнення" мурах у ваш дім, експерт з прибирання і засновник компанії Calibre Cleaning Limited Рокі Вуонг поділився кількома простими порадами щодо способів відлякування мурах.

Одним із перших продуктів, які Рокі пропонує використовувати, є м’ята, наприклад свіже листя м’яти та ефірна олія перцевої м’яти. Вони є потужними репелентами від мурах. Потрібно помістити кілька ватних дисків в ефірну олію перцевої м’яти і покладсти їх біля входів. Ви також можете посадити м’яту по периметру свого будинку.

Ще один продукт, який можна використовувати для захисту від мурах - білий оцет. Для цього слід приготувати розчин з рівних частин білого оцту та води. Потім протріть ним поверхні, де ви помічали мурах.

Крім цих репелентів, можна використати цукор та борну кислоту. У неглибокій мисці змішайте рівні частини цукру та борної кислоти. Цукор привабить мурах, а кислота знищить їх.

"Поставте ці пастки біля мурашиних стежок і точок входу. Проте борну кислоту слід тримати подалі від дітей і домашніх тварин, оскільки вона токсична", - наголосив експерт.

Після знешкодження мурах потрібно попередити їх повернення. Для цього огляньте фундамент вашого будинку та стіни, а також перевірте щілини навколо дверей і вікон на наявність тріщин - закрийте ці отвори.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти