StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна в емальованій каструлі варити варення: що варто знати кожній господині

30 липня 2024, 02:20оновлено 30 липня, 16:05
193
Питання, в чому добре варити варення, є дуже важливим під час приготування цієї солодкої страви.
Каструля, варенье
Чи можна в емальованій каструлі варити варення/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, unsplash.com

Один із хороших способів, що зробити з фруктами і ягодами, щоб поласувати ними і взимку – зварити варення. Такий смаколик сподобається усім членам сім’ї і дуже довго зберігатиметься. Але перед тим, як готувати таку солодку страву, у багатьох може виникнути запитання – який посуд підходить для варіння варення.

Радимо також прочитати матеріал: Коли потрібно викопувати цибулю: 2 найголовніші ознаки, на які треба звернути увагу

Є кілька варіантів ємностей, які можна використовувати для приготування варення. Але одне з основних правил, яких варто дотримуватися – така ємність повинна мати товсті стінки і дно. У такому разі під час приготування добре зберігатиметься і рівномірно розподілятиметься температура.

відео дня

Чи можна в емальованій каструлі варити варення

Часто може виникати питання, чи можна в емальованій каструлі варити варення. Емальована ємність також підходить для приготування таких солодких заготовок. У такій каструлі температура повітря буде добре розподілятися, і варення зможе добре прогрітися.

Емальовані каструлі підходять для приготування багатьох страв, адже такий посуд допомагає краще зберігати вітаміни під час приготування. При контакті з будь-якими металевими предметами їжа окислюється, і при цьому багато корисних речовин руйнується. Емальований посуд допомагає зменшити втрату вітамінів.

Для варення такі каструлі також підходять, проте в такому разі не можна допустити його пригорання, пише сайт fatline.com.ua.

"У ньому (емальованому посуді – ред.) варять звичайні супи і борщі, компоти та лимонад. Можна робити варення, ось тільки не можна допустити його пригорання (для цього, якщо у вас газова плита, покладіть на конфорку плоский камінь або спеціальну підставку, і після цього ставте миску з ласощами)", – йдеться у публікації.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти