StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як не угробити автомобіль: основні причини запаху бензину в машині - загроза серйозна

9 серпня 2024, 17:46оновлено 10 серпня, 11:19
203
Проблема запаху бензину в салоні авто може стати знаком серйозних проблем в роботі автомобіля. Главред з'ясував, чому в машині з'являється запах бензину.
Як не угробити автомобіль: основні причини запаху бензину в машині - загроза серйозна
Чому пахне бензином в машині - на яку поломку вказує запах бензину / Колаж Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Запах бензину в салоні автомобіля одне з питань, які деякі автомобілісти ігнорують, забуваючи про те, що витік палива зазвичай призводить до пожежі. Тому навіть якщо запах вуглеводневих сполук у салоні не викликає дискомфорту, потрібно терміново розібратися з проблемою. Про те, чому здається що пахне бензином в автомобілі розповіли автомобільні експерти спільноти "Motorro" у відео на YouTube.

Також рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Як зрозуміти, що бензин поганої якості: фішки, які має знати кожен".

Де може протікати бензин у машині

За їх словами, найслабшими ділянками паливної системи є патрубки і шланги, потім йдуть ущільнювачі. Цим елементам приділяється найбільша увага під час діагностики.

"Процес пошуку джерела проблеми варто починати з підкапотного простору. Уважний огляд на предмет патьоків, мокрих плям дозволяє швидко виявити причини неполадки", - йдеться у відео.

Чому сильно смердить бензином у салоні

Пошкодження гумових елементів паливної системи

Автоексперти наголошують, що паливні магістралі та гумотехнічні елементи мають свій термін придатності. Умови для їх заміни прописуються в технічній документації. З плином часу шланги та інші пружні деталі втрачають еластичність.

"Попадання на їхню поверхню хімічних реагентів може прискорити руйнування структури. Тому важливо уважно оглянути всі компоненти, включаючи магістраль від бака до підкапотного простору", - йдеться у відео.

Збої в роботі карбюратора - чому коли вмикаєш пічку в машині пахне бензином

Механіки вказують на те, що карбюратор реагує на пропорції компонентів повітряно-паливної суміші. Якщо буде надлишок палива, воно згорає неповністю.

"Надлишки потрапляють в моторний відсік, з якого потім просочуються в простір салону у вигляді запахів. Явною ознакою проблеми є погіршення ситуації під час увімкнення пічки", - вказують вони.

Дивіться відео про те, як позбутися запаху бензину в салоні автомобіля:

Неполадки бензонасоса

У різних умовах проблеми можуть виникати через зношення елементів ущільнювачів, дефектів мембрани у вигляді тріщин, порушень під час обслуговування або ремонту, додають фахівці.

"Важливо перевірити правильність приєднання паливних штуцерів", - зазначають вони.

Забруднення системи вентиляції бака

Спеціалісти наголошують, що паливний бак оснащується системою вентиляції, яка унеможливлює критичне накопичення випарів у ємності, а також зменшує шкідливі викиди в атмосферу.

"Пари проходять через абсорбент, який є витратним матеріалом. Деформація паливного бака відбувається під час ДТП та ударів.Тріщина може бути невеликою і розвинутись з плином часу. У старих автомобілях дефекти з'являються внаслідок корозії металу. Пошкоджений елемент доведеться замінити. Ремонтні роботи в більшості випадків дають тільки короткочасний ефект", - кажуть вони.

Порушення цілісності шва між баком і горловиною

Крім того, залежно від конкретного автомобіля, горловина може кріпитися до паливного бака шляхом зварювання або болтових з'єднань. У другому випадку для ущільнення використовується спеціальна прокладка.

"З плином часу герметичні з'єднання порушуються. А також, якщо автомобіль був в аварії або просто зазнав ударів, що деформують кузов – бампер", - вказують майстри.

Знос ущільнювачів паливних форсунок

Також, частою причиною течі бензину в підкапотному просторі є пошкодження кілець ущільнювачів паливних форсунок.

"Витоки легко виявити за патьоками, мокрими плямами з характерним запахом. Роботу засунення неполадок краще довіряти майстрам сервісного центру", - додають механіки.

Поломка каталітичного нейтралізатора

Наявність у вихлопних газах бензину є нерідкісним випадком. Щоб позбутися його, в системі передбачено каталізатор, де згорають надлишки палива. При його зносі пари пального не згорають, потрапляючи в навколишній простір.

Проблема з датчиком рівня бензину

Найчастіше така неполадка характерна для автомобілів вітчизняного автопрому. Зазвичай вона виникає через порушення герметичності з'єднання датчика.

"Для усунення поломки потрібно перевірити затяжку гвинтів", - вказують вони.

Слабка затяжка свічок запалювання

Свічки запалювання встановлюються в спеціальні отвори, що виходять у циліндри. Якщо вони слабо затягнуті або пошкоджені, бензин згорає неповністю.

"У цьому випадку частина палива може проникати в підкапотний простір, а потім у салон", - пояснюють експерти.

Пошкодження паливного фільтра

Паливний фільтр - важливий елемент, оскільки потрібно уникнути потрапляння в бензин дрібних забруднень. Вони можуть з'являтися під час заправки, обслуговування або ж ремонту.

"Якщо фільтр сильно забруднений, у системі підвищується тиск, через що може порушитися герметичність ущільнювачів. Ознакою неполадок є підвищений гул паливного насоса. Важливо розуміти, що причиною запаху може бути інше. Будь-яке джерело, механізм або деталь пов'язано з паливною системою", - резюмують автомеханіки.

Що відомо про YouTube канал "Motorro"

"Motorro" - канал на відеохостингу YouTube із аудиторією понад 70 тисяч користувачів, який спеціалізується на автомобільній тематиці. Автори каналу публікують технічні рекомендації з ремонту авто, огляди основних автомобільних проблем, автомобільні відгуки.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти