StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Так робили ще наші бабусі: для чого люди перед сном солять шкарпетки

28 квітня 2024, 16:07оновлено 29 квітня, 15:08
810
Сіль може стимулювати кровообіг при ходьбі, виконуючи роль природного масажу для ніг. Главред з'ясував, для чого деякі люди кладуть сіль в шкарпетки.
Так робили ще наші бабусі: для чого люди перед сном солять шкарпетки
Навіщо насипають сіль у шкарпетки на ніч - для чого солити шкарпетки / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube, УНІАН

Масаж стоп сіллю в шкарпетках може бути корисним для стимулювання кровообігу та м'язової системи, особливо під час ходьби. Процес полягає у тому, що сіль, розподілена в шкарпетках, постійно натискає на підошви ніг під час руху. Це може допомогти збільшити кровообіг і покращити тонус м'язів ніг. Крім того, такий масаж може допомогти зменшити втомленість ніг та покращити їхню гнучкість. Про це розповів блогер під ніком "Be healthy" у своєму відео на YouTube.

Для чого у шкарпетки кладуть сіль

Сіль у шкарпетках – це незвичайний, але ефективний спосіб турботи про ноги. Блогер зазначає, що цей метод ідеально підійде для людей, які проводять цілий день "на ногах" або багато ходять.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про інші незвичайні способи використання солі, рекомендуємо наш матеріал: Або на дно, або на деко: для чого в духовку кладуть сіль.

"Сіль у шкарпетках допоможе зняти втому і напругу, накопичену в ногах. Крім того, шкарпетки з сіллю відмінно справляються з підвищеним потовиділенням. Якщо ви часто носите закрите взуття і страждаєте від пітливості ніг - можна спробувати цей метод", - йдеться у відео.

Скільки солі сипати у шкарпетки

Рекомендується насипати сіль у шкарпетки після прийняття душу або миття ніг. Блогер зазначає, що оптимально буде насипати в кожну шкарпетку по 2-3 столові ложки морської солі для найкращого ефекту.

Він вказує на те, що потрібно використовувати шкарпетки з вовни або бавовни для кращого ефекту.

"Масажування стоп сіллю активує потрібні точки і допомагає позбутися неприємних наслідків довгого носіння взуття. Для посилення ефекту можна додати кілька крапель будь-якої ефірної олії в шкарпетки перед надяганням", - вказує він.

Крім того, блогер радить після одягання шкарпеток із сіллю всередині на ноги продовжити займатись хатніми справами ще протягом 10 хвилин.

Однак, він застерігає, що у випадку дискомфорту - потрібно зняти шкарпетки і не повторювати цю процедуру протягом певного часу.

"У вас можуть бути відкриті рани на ногах і сіль може потрапити в них", - вказує автор.

Дивіться відео про те, для чого сипати сіль у шкарпетки:

Як позбутися набряку ніг

Для того, щоб позбутися набряків ніг тим, хто страждає від постійних набряків рекомендується носити "солені шкарпетки" щонайменше два-три рази на тиждень.

"Сіль витягує вологу з набряклих ніг, допомагаючи їм відчувати себе розслабленим і легкими. Щоб повторити цю терапевтичну процедуру вам не потрібно наносити свіжу порцію солі кожен раз, можна шкарпетки, наповнені кристалами солі, обережно повісити на батарею або сушку для одягу" , - додає блогер під ніком "Be healthy".

Шкарпетки, наповнені кристалами солі, можна використовувати протягом тижня, після чого блогер радить висипати з них сіль, а шкарпетки відповідно попрати.

Чим корисна морська сіль

Морська сіль містить велику кількість мінералів і мікроелементів, таких як кальцій, магній, калій, залізо та інші, які є важливими для здоров'я. Вона може бути корисною для підтримки електролітного балансу в організмі, покращення травлення, зменшення запалення та підтримки здоров'я шкіри.

Морська сіль також може допомогти знизити рівень стресу та покращити настрій. Вона має антисептичні властивості, які можуть допомогти у боротьбі з бактеріями та забезпечити захист від інфекцій. Крім того, морська сіль може бути корисною для очищення дихальних шляхів і зменшення симптомів алергії та астми.

Важливо використовувати морську сіль у помірних кількостях, оскільки її надмірне вживання може призвести до підвищеного артеріального тиску та інших проблем зі здоров'ям.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти