StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Влітку будуть "казкові" квіти: 3 рослини, які потрібно обов'язково обрізати навесні

22 квітня 2024, 14:49
164
Своєчасне обрізання рослин зберігає їх здоровими та сильними, а також дає рясне цвітіння.
Влітку будуть 'казкові' квіти: 3 рослини, які потрібно обов'язково обрізати навесні
Які квіти потрібно обрізати навесні / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Обрізка є важливою роботою в саду впродовж року, однак варто знати, коли і які рослини слід обрізати. Своєчасне обрізання рослин зберігає їх здоровими та сильними, а також дає рясне цвітіння.

Якщо ви цікавитесь садівництвом, прочитайте матеріал Главреду: Кульбаби зникнуть на очах: експерти розкрили "найефективніший" спосіб їх знищення.

За словами експертів Creative Gardens, весна — найкращий час для обрізання багатьох листяних рослин, особливо тих, які цвітуть наприкінці літа, пише Еxpress.co.uk.

відео дня

1. Троянди

Кущові троянди слід обрізати в кінці зими або на початку весни, як тільки вони починають пускати нові пагони. Видаліть усі мертві, пошкоджені гілки та гілки, що схрещуються, а також будь-які тонкі пагони.

Обрізайте троянди під кутом 45 градусів над вічком бруньки, нахиляючи сікатор вниз на протилежній стороні стебла від вічка. Далі вкоротіть стебла, що залишилися, обрізавши на третину або наполовину, трохи вище бруньки, яка повернена назовні.

2. Гортензії

Існує так багато різноманітних сортів гортензій, але звичайні гортензії завжди потрібно обрізати навесні.

Для цього зріжте до першого скупчення сильних бруньок під старою головкою квітки. На старих рослинах обріжте один або два старих стебла до рівня землі, щоб сприяти новому росту.

Також навесні можна обрізати гортензію волотисту і гортензію деревовидну. Зріжте торішні стебла до міцної пари бруньок внизу на стеблі та видаліть мертву деревину.

3. Буддлея

Будлею Давида можна обрізати навесні на висоті від 30 до 60 см над рівнем землі. Це забезпечить неймовірне цвітіння влітку.

Якщо рослина дуже висока і густа, спочатку обріжте її до половини висоти, щоб у вас був легший доступ до головних стебел біля основи. Садівникам необхідно звернути увагу, що будлею черговолистну, яка має довгі пухнасті квіти, і буддлею кулясту з округлими помаранчевими квітками влітку потрібно обрізати після цвітіння.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти