StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Коли краще пити каву зранку: експерт назвав точний час

24 квітня 2024, 03:45оновлено 1 травня, 08:10
1200
Не варто одразу пити каву, як тільки ви піднялися з ліжка вранці – це буде великою помилкою.
Девушка, кофе
Коли краще пити каву зранку/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Багато людей починають свій ранок одразу з чашки гарячої кави – вони йдуть на кухню робити собі цей ароматний напій, як тільки піднялися з ліжка після сну. Але, як виявляється, не варто так робити. Насправді перед тим, як вживати такий напій, потрібно почекати трішки часу.

Радимо також прочитати матеріал: Потрібно знайти ковзани за 8 секунд: загадка на перевірку уважності

Експерт зі сну та генеральний директор Happy Beds Рекс Ісап розповів, коли краще пити каву зранку. За його словами, після пробудження і до вживання цього напою краще почекати годину, пише The Mirror.

відео дня

Відповідаючи на питання, коли можна починати пити каву, експерт пояснив, що не варто віддавати свою перевагу вживанню цього напою з раннього ранку. За його словами, ніяких переваг людина не отримає, якщо буде робити це одразу після того, як встане з ліжка.

"Коли справа доходить до ідеального часу для того, щоб випити першу каву, ми можемо прагнути потягнутися до чайника, щойно прокидаємося. Однак в ідеалі потрібно зачекати годину після того, як ви прокинулися, щоб справді отримати переваги від цього", - зазначив експерт зі сну.

Він пояснив, що коли ми прокидаємося, рівень гормону стресу кортизолу в нашому організмі досягає свого піку. А вживання кофеїну, коли рівень кортизолу і так високий, може навіть спричинити звикання організму до кофеїну. І як наслідок людина може відчувати себе сонливою упродовж дня, а кава вже не буде так добре допомагати.

Також важливо не пити кофеїн занадто пізно після обіду, оскільки через це можуть виникнути проблеми зі сном. Експерт зі сну в MattressNextDay Мартін Сілі радить пити каву не пізніше, ніж за 6 годин до сну.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти