StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яких котів не можна тримати у квартирі - збожеволіють від нудьги

17 квітня 2024, 16:27
Ми розглянемо топ 5 порід кішок, які не рекомендується тримати у квартирі через їхні особливості та потреби.
Яких котів не можна тримати у квартирі
Яких кішок не можна тримати у квартирі / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Хоча кішки є прекрасними компаньйонами для життя у квартирі, деяким породам найкраще почуватися на свіжому повітрі. Вибір відповідної породи кішки для життя у квартирі важливий, щоб забезпечити їй комфорт і благополуччя.

Ми розглянемо топ 5 порід кішок, які не рекомендується тримати у квартирі через їхні особливості та потреби.

Сіамська кішка

Сіамська кішка
Сіамська кішка / Фото: pixabay.com

Сіамські кішки - це активні та енергійні тварини, які потребують постійної фізичної активності та стимуляції. Вони мають яскравий характер і високу соціальність, що вимагає постійної уваги та спілкування. Крім того, сіамці можуть проявляти гучні голосові прояви, що може бути проблематично для мешканців багатоквартирного будинку.

відео дня

Бенгальська кішка

Бенгальська кішка
Бенгальська кішка / Фото: pixabay.com

Бенгальські кішки мають високий рівень енергії та цікавості. Вони потребують просторого простору для ігор і розваг. Бенгали мають сильний мисливський інстинкт, що може призвести до пошкодження меблів або інших предметів у квартирі.

Як вибрати кішку?

Якщо заводите кішку як домашнього улюбленця, звертайте увагу на породу і поведінку кошеняти з однопометниками. Вгадати майбутні звички на підставі статевої приналежності неможливо. І хоча за статистикою кішок вважають лагіднішими, слухнянішими і прив'язаними до дому, а котів - їхньою повною протилежністю, на практиці все залежить від характеру тварини, її виховання і близькості стосунків із господарем.

Для підтримки їхньої фізичної та розумової активності рекомендується забезпечити доступ до відкритої місцевості або використовувати спеціальні ігрові комплекси.

Мейн-кун

Мейн-кун
Мейн-кун / Фото: pixabay.com

Мейн-кун - це великі кішки з доброзичливим і спокійним характером. Вони потребують достатнього простору для гри та розслаблення. У квартирі їм може бути тісно через їхній великий розмір і потребу в активному способі життя.

Також слід враховувати, що мейн-кунам потрібна велика кількість їжі та регулярна фізична активність для підтримки здоров'я.

Сфінкс

Сфінкс Сфінкс
/ Фото: pixabay.com

Сфінкси - це порода кішок без шерсті, яка потребує особливого догляду та уваги. Вони чутливі до змін температури та потребують постійного тепла.

У квартирі, де може бути протяг або прохолодно, сфінксам може бути дискомфортно. Крім того, їхня шкіра потребує регулярного догляду та ванн для запобігання подразнень і сонячних опіків.

Шотландська висловуха

Шотландська висловуха
Шотландська висловуха / Фото: pixabay.com

Шотландські висловухі кішки мають спокійний характер і доброзичливу вдачу. Однак через свої особливості їм потрібен просторий простір для ігор і розваг.

Крім того, вони можуть проявляти схильність до ожиріння, тому важливо контролювати їхнє харчування і забезпечувати достатню фізичну активність.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти