StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як прати пуховик, щоб пух не зім'явся: спосіб, який спрацює ефективно

25 січня 2024, 11:51оновлено 25 січня, 14:02
Ви дізнаєтеся, як правильно прати зимовий пуховик, коли спробуєте на практиці покроковий спосіб, який дасть змогу не зіпсувати якість куртки.
Прання куртки
Як прати пуховик на пуху в пральній машині і зробити його як новим / Скріншот YouTube

Багато хто стикався з проблемою, коли настав час прати пуховик, але незрозуміло, як це зробити. Раніше перше прання одразу ж ставало останнім, оскільки люди здебільшого не знали, як правильно це робити. Ми розповімо, як прати куртку, щоб не було грудок, не зіпсувати пух і зробити її повністю чистою.

Прати будемо в два етапи - спочатку елементи ручного прання, а потім у пральній машинці автомат.

Як випрати пуховик вручну

Щоб почати прання пуховика, вам потрібно підготувати мийні засоби. Якщо куртка дуже недешева і не така брудна, можна використовувати Nikwax tech wash або його аналоги.

відео дня

У разі великих забруднень підійдуть будь-які рідкі мийні засоби, але без хлору, відбілювача та біоактивних добавок. Втім, дозування потрібно буде зменшити на 30-70% залежно від того, наскільки забруднений пуховик.

Далі беремо губку, натираємо її господарським милом і наносимо його на найбрудніші місця - найчастіше це рукави, комір і кишені. Коли пух не зіпсувався, прати можна не вивертаючи куртку навиворіт. Якщо все-таки зіпсований, краще її вивернути.

Як прати пуховик у машинці автомат

Перед пранням перевірте, чи чистий барабан і завантажувальний лоток від старого порошку. Перевірили і можна приступати до дій. Жодні кульки нам не знадобляться, тому що вони особливо не впливають на прання.

Мийний засіб наливається в лоток пралки за інструкцією: 2 ковпачки при не дуже жорсткій і 3 при жорсткій воді.

Ставимо делікатний режим прання, не більше 30 градусів.

Що робити, якщо на куртці залишаються розводи від води

Запускаємо режим делікатного полоскання на 30-40 хвилин. Найчастіше цього вистачає, щоб позбутися розводів на пуховику після прання.

Як сушити пуховик, щоб не було грудок

Після того як дістали куртку з машинки, не лякайтеся - її колір відновиться, коли виріб висохне. Поки куртка мокра, вивертаємо її навиворіт і руками розбиваємо грудочки по секторах. Доведеться приділити час. За 5-7 годин процедуру слід повторити.

Куртку потрібно повісити у ванній, щоб вона стекла. Вона просохне за 2-3 доби. У жодному разі не можна її вижимати або використовувати опалювальні прилади, інакше куртку можна зіпсувати.

Коли куртка висохла, потрібно подивитися, чи залишилися ще грудки. Залишилися - тоді треба їх акуратно розбити. Пух стає однорідним і тепер потрібно прохлопати по всьому об'єму куртки, щоб ретельно його розподілити.

Наприкінці дивимося, де пух сів рівномірно, а де ні. Щоб перевірити, вимикаємо світло у ванній і просвічуємо сектори куртки ліхтариком. Холодну зону буде добре видно, вона менш яскрава. Добре все прохлопуємо, щоб прибрати такі зони.

Наприкінці потрібно подивитися, де рівномірно сів пух, а де ні. Для цього вимикаємо світло у ванній і просвічуємо ліхтариком. Холодну зону буде видно, вона буде менш яскравою. Потрібно прохлопати, щоб усе розподілити.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти