StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

І одяг відпере, і дім відчистить: як правильно використовувати кисневий порошок

9 серпня 2023, 02:30оновлено 9 серпня 2023, 16:09
Один простий засіб допоможе вирішити багато побутових проблем – від прання до прибирання вдома.
Стирка, стиральный порошок
Як правильно використовувати кисневий порошок/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Кисневий порошок, який останнім часом набув шаленої популярності серед господинь та господарів, допоможе впоратися із широким спектром завдань вдома. Таким засобом можна не лише прати одяг, а й очищувати різні забруднені поверхні. Але є і декілька застережень, про які варто знати перед тим, як почати ним користуватися. Отже, давайте розберемося, як правильно використовувати кисневий порошок.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Навіщо додавати лід у каву: 3 рецепти, від яких усі будуть в захваті

Для чого кисневий порошок

Кисневим відбілювачем називають полікарбонат натрію, який складається з кристалів натуральної соди і перекису водню. На вигляд це тверда порошкоподібна речовина, яку перед використанням зазвичай розчиняють у воді.

відео дня

Коли такий засіб вступає у взаємодію з водою, відбувається хімічна реакція, у результаті якої виділяється кисень. Під час прання кисень допомагає боротися з різними забрудненнями. З такою ж метою засіб використовують для очищення різних поверхонь – бульбашки кисню допомагають розщеплювати бруд, боротися з мікробами та неприємними запахами.

При цьому такий засіб вважається безпечним для природи, адже він не виділяє небезпечних токсичних речовин.

Як правильно користуватися кисневим порошком для прання

Такий засіб добре бореться із плямами органічного походження. Отже, якщо ви випадково забруднили їжею чи напоєм ваші улюблені штани або сукню, то кисневий порошок вам точно допоможе впоратися з цією проблемою. Так само він буде дієвим, якщо потрібно позбутися плям від трави, бруду або поту.

Потрібно розчинити одну або дві столові ложки засобу у 5 літрах води. У цей розчин покласти одяг і залишити там на годину, щоб відмокав.

Якщо плями дуже стійкі, то варто залишити речі відмокати на довший час – наприклад, на ніч. Також для боротьби з серйозними стійкими плямами можна подвоїти порцію засобу, який ви будете розчиняти у воді.

Якщо ж ви хочете висвітлити білизну, то варто щоразу під час прання додавати до звичайного порошку столову ложку кисневого відбілювача.

Що не можна прати кисневим порошком

Кисневий порошок не підходить для прання делікатних тканин, наприклад, таких як шовк або шерсть.

Що можна мити кисневим порошком

Такий засіб можна використовувати не лише для прання одягу, а й для очищення поверхонь предметів з різних матеріалів – від пластику до дерева. Наприклад, цим засобом можна дезінфікувати та чистити сміттєві відра або туалетні лотки для домашніх тварин.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти