StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як пити каву щоб не пофарбувати зуби: кілька способів врятувати білизну посмішки

23 серпня 2023, 18:00
Главред розповість, чому кава забарвлює зуби і як цього уникнути, щоб не зіпсувати посмішку.
Як пити каву щоб не пофарбувати зуби
Як пити каву щоб не пофарбувати зуби / колаж: Главред, фото: pexels

Кава - улюблений напій величезної кількості людей, проте мало хто знає, як боротися з тим, що він змінює відтінок зубів. Білосніжна посмішка - мета багатьох людей. Ми розповімо, як прибрати плями від кави на зубах.

Чому кава забарвлює зуби

Сам по собі кава має темний відтінок. Вся справа в активних пігментах, які містяться в цьому напої, а також в чаї. Крім іншого, кава володіє насиченими вуглеводами, а вони впливають на відтінок зубів. До того ж, розчинна кава швидше і агресивніше руйнує емаль на зубах, ніж мелений.

Як пити каву щоб не пофарбувати зуби

Для того, щоб зуби не змінювали відтінок після вживання кави, необхідно знати особливості її вживання. Для початку, якщо у вас немає протипоказань, спробуйте розбавляти каву молоком. Також можна спробувати пити цей напій за допомогою трубочки, в цьому випадку напій практично не торкається зубів. І останнє - якщо вибрати каву з маленьким вмістом кофеїну - вона буде менше фарбувати зуби.

відео дня

Що робити якщо від кави жовтіють зуби

Однак в тому випадку, якщо зуби вже прийняли відтінок після вживання кави, можна спробувати змінити ситуацію на краще. Відразу після випитої чашки кави варто випити чистої води. Вода зможе змити велику кількість речовин, які і провокують потемніння. Також після вживання кави необхідно скористатися зубною ниткою, вона допоможе уникнути потемніння проміжків між зубами.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти