StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як часто потрібно міняти зубну щітку: правило, яке повинен знати кожен

12 квітня 2024, 19:30оновлено 16 квітня, 08:40
Як зрозуміти що час міняти зубну щітку? Усім варто знати наперед, скільки часу можна користуватися таким предметом гігієни і коли він потребує оновлення.
Девушка, зубная щетка
Як часто потрібно міняти зубну щітку/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Зубні щітки не призначені для того, щоб ними користувалися вічно – рано чи пізно настає той момент, коли щітка просто зношується, і користуватися нею надалі стає неефективно. Важливо не проґавити цей момент і вчасно зрозуміти, що час міняти зубну щітку. Адже якщо щітка уже зносилася, то вона не зможе нормально очищати зуби, а це у свою чергу може призвести до проблем зі здоров’ям зубів і ротової порожнини загалом.

Радимо також прочитати матеріал: Знайти помилки на картинці за 12 секунд зможуть лише люди з високим IQ: складна загадка

Бувають моменти, що навіть одного погляду на зубну щітку достатньо для визначення того, що вона уже потребує заміни – наприклад, щетина на ній уже стерлася або погнулася від тривалого використання. Звісно, краще такого моменту не чекати, адже чищення такою щіткою матиме досить низьку ефективність.

відео дня

Нова щітка ретельно очищає зуби, є ефективною у профілактиці карієсу, зубного нальоту і неприємного запаху з рота.

Натомість якщо чистити зуби старою зубною щіткою, то з часом можна зіткнутися з низкою проблем. Серед таких потенційних проблем, зокрема, захворювання слизової оболонки порожнини рота, карієс та низка інших. Крім цього, якщо чистити зуби старою щіткою, то є ризик пошкодити слизову оборонку рота стертими або загнутими ворсинками.

Тому кожному з нас варто наперед знати, як довго можна користуватися зубною щіткою і як часто потрібно міняти зубну щітку, щоб не проґавити "золотий час" для її заміни на нову.

Отже, зубну щітку варто змінювати раз на 12-16 тижнів. І краще не чекати понад 16 тижнів, щоб її замінити, адже тоді вона вже може бути не такої ефективною для чищення.

Але тут важливо звернути увагу на ще один момент. Є кілька випадків, коли зубну щітку варто викинути раніше зазначеного терміну:

  • якщо вона зносилася раніше, і це по ній видно неозброєним оком,
  • якщо хтось у сім’ї захворів вірусним або бактеріальним захворюванням,
  • якщо хтось помилково скористався вашою зубною щіткою.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти